Windows 10 este acum instalat pe 1,3 miliarde de dispozitive active lunar

windows10 noutati
5/5 - (6 votes)

Windows 10 a fost gândit să fie mai familiar utilizatorilor, mai sigur, mai rapid și mai ușor de folosit.

Față de versiunile anterioare, îmbunătățirile și addon-urile sunt semnificative: Cortana, Windows Defender, Funcția Snap Assist, noul browser Microsoft Edge bazat pe Chromium, integrarea cu xBox pentru gameri, integrarea cu OneDrive care îți permite să faci backup simultan la fișiere și se sincronizează cu toate dispozitivele (inclusiv Android sau iOS), căutarea mai rapidă în fișiere, aspectul mai modern, activarea simplă a dispozitivului, etc

Dacă ai folosit Sistemul de operare Windows de-a lungul timpului, nu ai cum să nu observi că, Windows 10 este mai rapid și mai fluid, fiind cel mai bun sistem de operare lansat de Microsoft până acum!

Și rezultatele nu au întârziat să apară! Windows 10 este acum instalat pe 1,3 miliarde de dispositive active lunar și veniturile au crescut de la an la an cu 19%!


Pe scurt: Desi Windows 7 pastreaza inca un important numar de utilizatori devotati – in ciuda faptului ca Microsoft a incheiat oficial asistenta tehnica pentru acest sistem de operare la inceputul anului trecut, Windows 10 continuă să crească din ce în ce mai mult, ajungând in fiecare an la mai multi utilizatori si dispozitive.

In acest moment, cel mai recent sistem de operare desktop Microsoft s-a instalat pe peste 1,3 miliarde de dispozitive active cu plata lunara. A fost o calatorie lunga pentru Windows 10. A inceput intr-un inceput dificil (desi, probabil, nu la fel de dificil ca Windows 8) si, desi sistemul de operare s-a imbunatatit substantial de-a lungul timpului, datorita actualizarilor periodice de software, totusi a avut partea sa de controverse – eroarea notorie care a sters fisierele utilizatorilor este un bun exemplu.

Totusi, acum ca versiunile anterioare ale sistemului de operare au fost eliminate treptat, este singura optiune reala pentru consumatori si corporatii care doresc sa ramana la un sistem Windows.

Avand in vedere acest lucru, cresterea Windows 10 in ultimii ani a fost probabil inevitabila – desigur, pandemia Covid-19 a crescut probabil si numarul de utilizatori.

Intr-adevar, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a confirmat acest lucru intr-un comunicat. „Peste un an dupa pandemie, curbele de adoptie digitala nu încetinesc”, a spus executivul.

Se accelereaza si este doar inceputul! “Construim cloud-ul pentru urmatorul deceniu, extindem piata noastra adresabila si inovam in fiecare strat al stivei tehnologice pentru a ne ajuta clientii sa fie rezilienti si sa se transforme.”

Microsoft a stabilit anterior o tinta lunara de dispozitiv activ de un miliard, dar a depasit aceasta cifra in martie 2021. Aceasta inseamna ca sistemul de operare a acumulat inca 300 de milioane de instalari de dispozitive in putin peste un an, ceea ce nu este rau.

Aceasta stire provine din cel mai recent raport economic Microsoft, unde compania a prognozat pentru trimestrul trei 2021 venituri de 41,7 miliarde de dolari; o creștere de 19% de la an la an.

Interesant este că, Microsoft atribuie acest lucru interesului crescând pentru diferitele sale produse cu soluții Cloud. De altfel anul 2021 a evidențiat un trend ascendent al nevoilor de migrare a companiilor către soluții Cloud, mult mai eficiente și cu avantaje majore de performanță.

Ramane de vazut daca Microsoft va putea sau nu sa mentina aceasta crestere.

Daca se poate, poate Windows 10 va ajunge la doua miliarde de dispozitive active lunar mai devreme decat mai tarziu – doar timpul ne va spune!

magazine online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *