Top site-uri de anunțuri gratuite

top siteuri de anunturi
5/5 - (1 vote)

De ce să dai anunț pe un site de anunțuri gratuite?

Site-urile de anunțuri sunt utile și necesare. Avem nevoie să vindem, să găsim servicii, să inchiriem un apartament, sau de ce nu să găsim produse de care avem nevoie, de cele mai multe ori mult mai ieftin și aproape noi. Chiar e recomandat să nu ții lucruri de care nu ai nevoie în casă, ocupi spațiul inutil! Le poți dona sau vinde pe un site de anunțuri și de ce nu, să îți umperi altceva folositor?

Există zeci de site-uri de anunțuri, cele mai multe fiind gratuite, cu opțiunea de promovare a anunțurilor. Cel mai cunoscut site care se ocupa cu prezentarea detaliilor legate de statistici din Romania, trafic.ro, listeaza un numar de aproape 100 de site-uri de anunturi. Cu siguranta aveti la dispozitie un numar mult mai mare.

Conform SATI, unul dintre aceste site-uri este vizitat de aproape 2 milioane de oameni lunar. O cifra impresionantă ținând cont de faptul ca populatia stabila a Romaniei este de aproximativ 20 de milioane de locuitori. Practic 10% din populatia Romaniei intra pe site-ul de anunturi cu pricina, lunar, ceea ce dovedește popularitatea pe care o au site-urile de anunțuri. Sa nu uitam ca aproximativ 40% dintre romani folosesc internetul zilnic.

De ce să alegi un site de anunțuri gratuite?

Existand un numar mare de site-uri ce ofera posibilitatea de a publica un anunt gratuit, concurenta este mare, fapt ce impinge dezvoltatorii sa mearga pe gratuitate.
De aceea nu e cazul sa alegi un site de anunturi care iti cere sa platesti pentru publicarea unui anunt. Cele mari sunt cele cu anunturi gratuite.


Bineinteles ca si aceste site-uri trebuie sa isi sustina afacerea din ceva asa ca au introdusa posibilitatea de a promova un anunt contracost. Având în vedere numărul foarte mare de anunțuri postate, dacă vrei ca anunțul tău să aibe vizibilitate, trebuie să mergi pe varianta promovării.

Site-uri mari si site-uri mici de anunturi?

Sunt site-uri mari si site-uri mici de anunturi. Cele mari sunt generale, iar cele mici sunt nișate.

Dezavantajul la site-urile mari este ca anunțul postat dispare foarte repede de pe prima pagina, în cîteva ore anunțul ajunge pe pagina 2, 3 etc
Dar, există și avantaje dacă postezi anunțul pe un site mare, cu autoritate. Site-urile cu autoritate sunt indexate în Google, anunțurile apar pe primele pagini, astfel încât veți primi traffic organic. E important ca anunțul tău să fie optimizat din punct de vedere SEO.

Pentru ca publicarea anuntului sa fie cat mai productiva este bine ca sa luati in calcul ambele variante: nisa si general.

Top site-uri de anunțuri gratuite. Votează cel mai bun site

Cea mai bună formă de a valida un site rămâne experientă utilizatorului. Prin urmare te invit șa alegi website-ul tău preferat.
Dacă nu se regăsește in listă, îl poți recomanda la comentarii.

Alege (maxim 2) site-urile tale de anunțuri favorite

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

Cum să postezi corect un anunț?

Posteaza anuntul tau si pe site-urile locale, de nisa!

Site-ul adecvat anuntului tau este cel care are anunturi numai din categoria ta. Sunt putine astfel de site-uri de anunturi, insa sunt urmarite. Pe astfel de site-uri intră

Marele avantaj al acestor site-uri, este target-ul vizitatorilor, deoarece ele se adreseaza persoanelor din orasul tau. Chiar daca fluxul de vizitatori nu este la fel de mare ca al unui site de anunturi nationale, puteti vinde cu usurinta produsul dorit.

De exemlu, daca sunteti din Iasi si vreti sa vindeti apartamentul. Nu are rost sa va adresati vizitatorilor din Constanta!
In general vizitatorii obisnuiti, nu folosesc optiunile complicate de filtrare, ei preferand navigarea pe primele pagini ale siteului sau vizualizarea anunturilor promovate.

Chiar daca site-urile nationale de anunturi, ofera posibilitatea de filtrare, dupa localitati, anuntul tau va avea vizibilitate redusa, fiind in concurenta cu celelalte anunturi postate, din toate orasele.

Adauga poze anuntului tau!

Acesta este pe departe cel mai important criteriu, de care trebuie sa tineti seama la postarea unui anunt. Un anunt cu poze, ofera o vizibilitate de cateva ori mai mare fata de anunturile obisnuite. Vizitatorii prefera anunturile cu poze, deoarece isi pot forma opinia vizualizand produsul.

Alegeti categoria cea mai potrivita!

In general anunturile pe site sunt impartite in categorii parinte si subcategorii.
Datorita numarului foarte mare de anunturi, e important sa alegi categoria potrivita si specifica, care sa incadreze perfect anuntul tau.

De exemplu, esti din Cluj si vrei sa îți vinzi vechiul calculator. Nu posta anuntul in categoria parinte, electronice-si-electrocasnice, este recomandat sa alegi subcategoria corecta, respectiv calculatoare-si-componente.
Un cumparator interesat de calculatoare, va alege ca prima optiune aceasta subcategorie.

Cereti pretul corect

Un pret corect pentru anuntul tau, creste exponential sansele de vanzare al produsului.

Folositi Etichete in descrierea anuntului!

Oamenii nu au rabdare sa citeasca un text lung intr-un anunt.
Din acest motiv, cele mai multe site-uri au introdus folosirea etichetelor, pentru a usura navigarea vizitatorilor.

De exemplu, esti din Craiova si vrei sa iti vindeti apartamentul. E de preferat cand postati anuntul, sa completati si etichetele: Zona, Punct de reper, An constructie, Suprafata, Compartimentarea etc. In acest fel, cu siguranta anuntul se va evidentia pe site, de celalalte anunturi!

Promoveaza-ti anuntul!

Promovarea unui anunt inseamna vizibilitate sporita, in consecinta mai multi clienti pentru produsul tau. Acest aspect este recomandat in cazul vanzarii de servicii prin intermediul site-urilor de anunturi. In general costurile pentru promovarea unui anunt sunt mici, astfel incat va veti amortiza usor investitia facuta.

cod reduceri

6 comments

  1. Ati uitat sa mentionati un site care incepe sa aibe autoritate printre cele mari.
    Publicate.ro se numeste,are aplicatie pe google play si pe publicate.ro va puteti posta un anunt cu video pentru o evidentiere mai buna a anuntului.

  2. olxu nu mai e free deloc iti cere bani chiar si pentru un anunt daca il pui cu 100 de lei . dislike ce sa zic sau zgarcit si astia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *