Top cele mai bune masini de spalat ieftine

Masina de spalat rufe Whirlpool AWOC6314 6th Sense Colours
5/5 - (6 votes)

Daca v-ati hotarat sa va schimbati vechea masina de spalat cu una noua si nu dispuneti de un buget suficient de mare, puteti cumpara o masina de spala ieftina si buna, alocand o suma de aproximativ 1000 lei pentru aceasta achizitie. Pentru a face cea mai buna alegere, va recomandam sa cititi si ghidul Cum alegem cea mai buna masina de spalat rufe?

Dupa indelungi cautari, consultand si site-urile magazinelor online cat si magazinele obisnuite, ne-am oprit asupra urmatoarelor modele:

Masina de spalat rufe Whirlpool AWO/C6314, 6th Sense Colours, 6 kg, 1200 RPM, Clasa A+++

Prima recomandare in topul nostru este Whirlpool AWO/C6314, 6th Sense Colours.

Masina de spalat rufe Whirlpool AWOC6314 6th Sense Colours

Programe

Dispune de un numar de 18 programe (program colorate, program delicate,programe eco, program mixt, clatire plus centrifugare , centrifugare si evacuare), centrifugarea facandu-se la 1200 rpm (acesta fiind un punct mai putin reusit al masinii, ideal fiind 1400 rpm), volumul cuvei fiind unul destul de mic, de aproximativ 6 kilograme, daca aveti o familie mai numeroasa nu veti reusi cu siguranta sa spalati rufele dintr-o singura transa.


Pret

Whirpool este o marca de traditie pe piata romaneasca, reprezentand garantia calitatii.
Pretul este accesibil pentru dotarile de care dispune, la momentul la care scriem aceasta recomandare, fiind de aproximativ 999 lei, beneficiind de o reducere substantiala de 519 lei.

Un mare atu al produsului fiind tehnologia “6th Sense” prin care cu ajutorul unor senzori masina detecteaza greutatea cu care este incarcata si adapteaza cantitatea de apa si energie electrica, de asemenea facand si corectii de timp ale programului.

Eficienta energetica

Clasa energetica in care este incadrat produsul este A+++, asigurand un consum redus de energie, de dorit totusi fiind sa optati pentru un produs incadrat in clasa energetica A++++. Produsul este unul cu incarcare frontala, neputand fi utilizat daca spatiul de depozitare este ingust (in acest caz recomandandu-se o masina de spalat cu incarcare verticala de tip slim). Ca si functii de siguranta remarcam functia reset si programare intarziata, cuva fiind din polipropilena, nivelul de zgomot fiind unul destul de redus (75 dB la centrifugare si 59 dB la spalare).

Masina de spalat slim INDESIT IWSC51051CECO, 5Kg, 1000 Rpm, Clasa A+

INDESIT IWSC51051CECO este o masina de spalat cu un raport calitate / pret bun, performantele sale fiind onorabile pentru o familie de dimensiuni medii.

Masina de spalat slim INDESIT IWSC51051CECO, 5Kg, 1000 Rpm, Clasa A+

Eficienta energetica

Masina de spalat se incadreaza in clasa energetica A+, lucru care asigura un consum redus de energie, fiind totusi ceva mai mare ca al unei masini incadrate de exemplu in clasa energetica A+++ (este de dorit sa achizitionam o masina care are cat mai multe “plusuri” dupa A daca dorim o economie substantiala de curent electric).

Capacitate de incarcare

Volumul cuvei este unul destul de mic, de 5 kilograme, fiind suficient pentru a familie cu doi membri, in cazul in care familia este mai mare rufele trebuind sa fie spalate in mai multe transe.

Viteza de centrifugare este mica, de 1000 rpm, acesta fiind un punct slab al acestui produs, fiind recomandata cel putin o viteza de centrifugare de 1200 rpm.
Cuva este din poliplex, iar nivelul de zgomot este unul acceptabil, 59 dB pentru spalare si 76dB pentru centrifugare.

Programe si functii

Masina dispune de un programator electronic, afisajul produsului fiind de tip led. Dispune de un numar de 16 programe (program bumbac, program jeans, program lana, program usor de calcat, program consum redus de energie, program matase / perdele, program delicat, program sport) si este dotata cu trei functii de siguranta: sistemul de reglare al consumului, sistem de protectie impotriva inundatiilor, programare intarziata. Daca din punctul de vederea al caracteristicilor enumerate mai sus dotarea este una minimala, produsul este echipat cu numeroase functii suplimentare.

Functia EcoTime este folosita atunci cand nu mai dorim sa asteptam sa adunam rufe pentru o incarcatura completa, putand fi folosita ori de cate ori dorim sa spalam rapid o sarcina mai mica de rufe intr-un timp cu 30% mai scurt, realizand o economie de pana la 40% de apa si energie electrica.

Functia Energy Saver este disponibila impreuna cu ciclurile Bumbac, Sintetice si Jeans si asigura o economie de energie de 70% datorita unei eficiente mai bune a actiunii mecanice a cosului de rufe.

Cu ajutorul functiei DelayTimer se poate face programarea masinii intr-un interval orar prestabilit, dupa selectarea programului folosind serviciile timerului incorporat care va fi setat in perioada de timp dorita.

Programele Sport (Sport Intensiv, Sport Delicat, Special Shoes) sunt realizate special pentru o spalare optima a echipamentului si a pantofilor de sport, care necesita o spalare energica si o clatire sustinuta.

Masina de spalat rufe Gorenje W6523S 6 kg 1200rpm A+++

Modelul asupra caruia ne vom opri Gorenje W6523S 6 kg 1200rpm A+++ face parte din gama medium a producatorului sloven, Gorenje fiind asimilata de consumatorii romani cu robustetea si fiabilitatea, percepute ca si calitati de baza ale slovenilor.

Masina de spalat rufe Gorenje W6523S 6 kg 1200rpm A+++

Capacitate de spalare

Gorenje W6523S are o cuva cu o capacitate de incarcare de 6 kilograme, suficienta pentru o familie de doua persoane, dar destul de putin pentru o familie numeroasa, viteza de centrifugare fiind de 1200 rpm, destul pentru o centrifugare eficienta a continutului cuvei. Produsul este potrivit pentru nisele inguste, avand o adancime de numai 44 centimetri, usa cu diametru de 34 de centimetri permitand incarcarea usoara a cuvei.

Clasa energetica

Clasa energetica in care este incadrat produsul este A+++, fapt ce asigura un consum redus de energie.

Pret

La momentul la care scriem aceasta recenzie, Gorenje W6523S beneficiaza de o reducere 370 de lei, cu un raport calitate / pret excelent.

Programe si functii

Programele cu care este dotat Gorenje W6523S sunt numeroase, fiind in numar de nu mai putin de 13 (SterilTu, 23, Lana, Spalare de Mana, Bumbac, Programul Rapid, Sintetice, Prespalare, Clatire, Inmuiere, Pompa Apa, Stoarcere, Program Eco 30 grade).

Masinile de spalat Gorenje au in dotarea standard Sistemul de Economisire al Detergentului care previne pierderea detergentului atunci cand se face incarcarea cu apa (reducandu-se costurile cu detergentul cu 20%), tehnologia UseLogic care optimizeaza procesul de spalare, senzorii monitorizand puritatea apei si cantitatea de spuma prezenta in cuva, nivelul apei fiind adaptat in functie de tipul de incarcatura, existand posibilitatea adaugarii ciclurilor de clatire suplimentare.

Modelul asupra caruia ne-am oprit este echipat cu un numar impresionant de functii: control al nivelului apei, sistem de control al stabilitatii, recunoasterea automata a greutatii rufelor, SensoCare, nivel ridicat de apa, rotire puls, clatire suplimentara, prespalare, oprire pompa, setarea temperaturii si sistem dus.

O variantă foarte bună, dacă ai nevoie să usuci hainele rapid și să economisești spațiu este achiziția unei mașini de spălat cu uscător incorporat. Prețul este puțin mai mare în comparație cu o mașină de spălat clasică., dar și beneficiile sunt pe măsură. Vezi aici cum să alegi cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător

Spune-ţi părerea

topor oferte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *