Cum alegem cea mai buna masina de spalat rufe?

Masina de spalat rufe Whirlpool Supreme Care FSCR90425, 6th Sense, 9 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, Direct Drive, 60 cm, Alb
4.2/5 - (4 votes)

Cu toate ca actualele produse electrocasnice au o durata de viata implicit mai mare fata de cele de generatie veche, la un moment dat va sosi momentul in care ne vom dori sa schimbam masina de spalat. Fie ca cea veche s-a stricat si nu mai functioneaza, fie ca ne dorim una cu o capacitate de spalare mai mare sau pur si simplu ne dorim o masina de spalat din noua generatie care sa ne ofere mai multe programe si facilitate suplimentare. Problema apare atunci cand suntem pusi in fata alegerii, lucru care genereaza urmatoarea intrebare:

Cum aleg cea mai buna masina de spalat rufe?

In articolul de mai jos voi evidentia cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont la achiztia unei masini de spalat astfel incat la final sa fim convinsi ca facem cea mai buna alegere!

Ce tip de incarcare alegem?

In primul rand trebuie sa ne intrebam unde anume o vom pozitiona
Daca avem o nisa ingusta, cu un spatiu de depozitare mic, se recomanda masinile de spalat cu incarcare verticala, dimensiunile acestora fiind 40, 60, 80 de centimetri (latime – adancime – inaltime); incarcarea rufelor realizandu-se cu ajutorul unei trape pozitionata in partea de sus;

Daca spatiul unde va fi pozitionata este unul generos se recomanda achizitionarea unei masini cu incarcare orizontala, in care rufele se vor introduce in cuva prin intermediul unui hublou pozitionat pe panoul frontal al acesteia, dimensiunile fiind de 60-60-85, sau o masina de spalat cu incarcare frontala tip SLIM, evident mai ingusta decat una clasica.


Dacă ai nevoie să usuci hainele rapid și să economisești spațiu ai la dispoziție și varianta unei mașini de spălat cu uscător incorporat. Vezi aici cum sa alegi cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător

Ce marime avem nevoie (kg)?

Urmatorul lucru la care trebuie sa ne gandim este marimea familiei noastre.
Daca in cazul unui singur membru este de ajuns si o masina de spalat cu un volum de 4 kilograme, in cazul unei familii normale de trei sau patru membri este recomandat un volum al cuvei cuprins intre 9 si 11 kilograme.

Chiar daca nu va incadrati in aceasta ultima categorie, este bine de stiut ca, cu cat volumul cuvei este mai mare, cu atat mai mare este si puterea motorului si rufele chiar daca au un volum mai mic vor fi spalate mai bine intr-o cuva voluminoasa, iar spalarea si clatirea vor fi mai eficiente intr-o cuva mai mare. Modelele mai noi sunt prevazute si cu un senzor de greutate, care in functie de cantitatea de rufe din cuva ajusteaza automat durata programului, consumul de apa si de detergent.

Programele de functionare ale masinii

Un alt factor important in luarea deciziei sunt programele cu care este dotata masina.
Este bine de stiut ca programele pot varia ca durata intre 20 de minute si doua ore, ideal fiind ca masina sa aiba un numar mare de programe, care sa ne asigure optiuni de spalare rapida a rufelor folosite mai putin, dar sa avem acces si la programe de spalare de lunga durata, realizate la temperaturi inalte, de peste 90 de grade, pentru rufele purtate pentru realizarea diferitelor munci.

Zgomotul

Nivelul zgomotului este un factor de luat in seama, si va sugerez sa le alegeti pe acelea din gama 40 – 50 dB in momentul spalarii si 60-70 dB in momentul centrifugarii.


Probabil vi s-a intamplat ca in momentul centrifugarii masina ”sa o ia la fuga”, dar acest lucru tine de domeniul trecutului, masinile moderne fiind echipate cu motoare DirectDrive (motorul fiind conectat direct la cuva, fara a folosi angrenarea prin intermediul unei curele), avand astfel un zgomot redus la centrifugare si un bun control al balansului.

Sisteme de spalare interesante recomandate de urmarit

Sistemul de spalare EcoBubble este prezent la masinile de spalat Samsung, aceasta functie ajutand in cazul spalarii la temperaturi mici , procesul de spalare fiind mult mai eficient, timpul de spalare si consumul de energie electrica reducandu-se foarte mult.

Un sistem interesant este prezent pentru masinile de spalat Whirpool, si anume 6th Sense Colors, cu ajutorul caruia masina va adapta consumul de apa, curent electric si detergent in functie de rufele ce urmeaza a fi spalate.

!!!Atentie la materialul din care este facuta masina

O dilema o reprezinta si materialul din care este construita cuva. Desi producatorii sustin ca sunt mai eficiente cele din plastic (sau din diversele variante ale acestuia, precum carboran, carbotech, silitech, polipropilena), din punct de vedere al rezistentei la uzura si al reparatiei o cuva de inox “nu are moarte”, masinile de spalat din categoria premium fiind echipate exclusiv cu cuve de inox.

Consumul de energie

Consumul de energie trebuie sa fie unul redus, existand mai multe variante, clasificarile variind intre A si A++++. Cu cat numarul de “plusuri” este mai mare, cu atat masina de spalat va consuma mai putin curent, lucru care va duce la economii in bugetul unei familii.

Recomandare: Whirlpool Supreme Care FSCR90425, 6th Sense, 9 kg, 1400 RPM, Clasa A+++

Masina de spalat rufe Whirlpool Supreme Care FSCR90425, 6th Sense, 9 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, Direct Drive, 60 cm, Alb

Specificatii generale

Masina de spalat Whirlpool Supreme Care FSCR90425 este in gama medium a producatorului, fiind o masina cu incarcare frontala realizata prin intermediul unui hublou de mari dimensiuni, beneficiind de sistemul 6th Sense, cu ajutorul caruia procesul spalarii hainelor este monitorizat in permanenta, masina adaptand consumul de apa, detergent si energie electrica precum si timpul de spalare. Capacitatea cuvei este una generoasa, aceasta avand nu mai putin de noua kilograme, asigurand spalarea in conditii optime a unei cantitati mari de rufe, sau a unor singure obiecte de mari dimensiuni (perne, pilote, geci, plapumi).

Specificatii

Motorul beneficiaza de tehnologia DirectDrive, prin care motorul este conectat direct la cuva, asigurandu-se astfel un control bun al balansului si un zgomot foarte mic in timpul procesului de centrifugare. Viteza de centrifugare este de 1400 RPM, clasa energetica fiind A+++, asigurand un consum mic de energie electrica. Nivelul de zgomot la spalare este de 49dB, iar la centrifugare este de 69dB. Cuva este din polipropilena, acesta fiind un minus al produsului, recomandat fiind o cuva de inox care are o rezistenta mai mare la uzura, tamburul fiind de otel inoxidabil.

Vezi pret valabil azi

Functii

Produsul beneficiaza de tehnologia SoftMove care reprezinta un cumul de miscari specific pe care tamburul le face in functie de fiecare tip de tesatura in parte, reprezentand o combinatie intre: acceleratii, viteza, pauza, rotatii, fiind echipata si cu optiunea FreshCare, prin care chiar daca intarziem scoaterea hainelor din cuva acestea isi vor pastra mirosul de “haine proaspat spalate”, optiunea “recomandare la dozare” fiind de ajutor la dozarea detergentului, contribuind astfel la o economie substantiala a acestui produs.

Programe

Masina este echipata cu un numar de opt programe: program prespalare, centrifugare, program bumbac, program lana, program sintetice, program clatire intensiva, program delicate, program spalare manuala (pentru durata acestora fiind indicat sa se consulte cartea produsului).
Sistemele de siguranta sunt cele de detectare spuma, si cel care blocheaza accesul copiilor la comenzile masinii.

Concluzii

Aceasta masina nu este insa recomandata celor care beneficiaza de un spatiu mic de depozitare al acesteia, nefiind cu incarcare prin partea superioara, iar clasa energetica este una buna, dar nu excelenta, idealul fiind un produs incadrat in clasa energetica A++++

Spune-ţi părerea

topor oferte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *