Cum alegi cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător?

4.8/5 - (6 votes)

Ce este și cum funcționează o mașină de spălat rufe cu uscător incorporat?

După cum și numele sugerează, o mașină de spalat cu uscător încorporat este o mașină de spălat normală cu încărcare frontala și un uscător de rufe încapsulate în același aparat electrocasnic.

Există 2 opțiuni de folosire

  • O poți folosi ca o mașină de spălat normală, iar la finalul ciclului de spălare, dacă vrei poți folosi același aparat și pentru uscatul hainelor.
  • Sau poți programa mașina să spele rufele și să le usuce într-un singur ciclu. Voila! Ai gata de purtat hainele după 2-3 ore, în funcție de programul ales.

Când avem nevoie de o mașină de spălat rufe cu uscător?

Mașina de spălat rufe cu uscător este soluția recomandată pentru cei care nu dispun de spațiul necesar pentru a-și întinde rufele (de exemplu cei care locuiesc la bloc într-un spațiu restrâns, garsonieră, etc) sau pur și simplu pentru cei care doresc să își usuce mai rapid rufele, in special iarna când poate nu vrei să aștepți și 2 zile pentru a avea rufele uscate.

Sunt foarte utile decoarece nu mai e nevoie să cumpărăm doua produse separate (masina de spalat și uscatorul), care vor ocupa destul de mult spațiu.


Are o mașină de spălat rufe cu uscător aceeași eficiență ca o mașină clasică?

Și mașinile de spălat cu uscator pot fi eficiente, clar prețul va fi mai mare și este foarte important să alegeți modelul potrivit. Mai jos, îți propun un ghid simplu care te va ajuta sa alegi modelul potrivit nevoilor tale.

Cum alegi cea mai bună mașină de spalat rufe cu uscator?

Pentru a alege cea mai bună mașină de spalat cu uscator trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante, cum ar fi: capacitatea de încărcare, numărul de programe, capacitatea de uscare, viteza de centrifugare, consumul de energie și nivelul de zgomot.

Capacitatea de spălare

Capacitatea de spălare se referă la cantitatea de rufe pe care o pot spală într-o încărcătură. Alegerea se face în funcție de cât de numeroasă este familia și cât de des aveți nevoie să spălați. De exemplu, o capacitate de încărcare de 8 kg este potrivită pentru o familie cu cel puțin 4 membri.

Numărul de programe

Este bine să te asiguri că ai un număr suficient de programe compatibile cu un număr cât mai mare de țesături, inclusiv program de spălare delicată sau pentru țesături pretențioase din lână.

Si programul de spălare rapidă e foarte important, care iți permit spălarea hainelor puțin murdare în cicluri scurte. Vara folosesc des programul de spălare rapidă pentru tricouri.

Capacitatea de uscare

Capacitatea de uscare se referă la cantitatea maximă de haine pe care le poate primi uscătorul într-o singură încărcătură. Capacitatea de uscare va fi întotdeauna mai mică decât capacitatea de spălare, de aceea în cazul în care vreți să spălați și să uscați în același ciclu, sfatul meu e să nu umpleți mașina la maxim.

De asemenea pentru funcția de uscare este important să luați în calcul existența unui sensor de umiditate sau a unui termostat. Pentru o uscare de calitate, cel mai important este sensorul de umiditate, care indica gradul de umiditate existent în rufe și adaptează automat parametrii în funcție de acest aspect.

Viteza de centrifugare

Viteza de centrifugare se referă la stoarcere și este exprimată în rotații pe minut! Cu cât viteza de centrifugare este mai mare, cu atât hainele vor fi mai uscate dupa spălare. Poate ajunge și până la 1600 de rpm (rotații pe minut), proporțional cu variația prețului.
Din punctul meu de vedere or viteza de centrifugare de 1200 / 1400 rpm
este suficientă.

Consumul de energie

Consumul de energie este poate unul dintre cele mai importante aspecte, mai ales dacă spălați des, sfatul meu estă să alegeți o masina de spalat macar claca A+ sau A++.

Nivelul de zgomot

Dacă locuiță la bloc sau spălați seara tărziu, vă recoamand să vă orientați către modele cât mai silențioase, preferabil sub 70db nivelul de zgomot pentru centrigugare și 50db, nivelul de zgomot pentru spălare.

Din punctul meu de vedere, există avantaje și dezavantaje în alegerea unei mașini de spălat rufe cu uscător, dar să le prezint pe rând:

Avantajele unei mașini de spalat cu uscator

  • Dacă ai nevoie de haine uscate rapid, economisești timp! În general programul pentru spălare și uscare durează 3-4 ore, iar pentru răcire și anti sifonare, mai durează 3-4 ore. Deci un ciclu de spălare + uscare complet durează cam 8 ore. Mult mai puțin de cât durează panâ se uscâ hainele pe sârmă, în special iarna.
  • Economisești spațiu, nu mai ai nevoie de sârme sau uscător dacă stai la bloc.
  • Scapi de umezeala care se formează iarna când usci în casă și riști formarea de igrasie și mucegai. Dacă usuci în casă și nu aerisești umiditatea se acumulează în interior, se formează condensul și apare mucegaiul.

Dezavantajele unei masini de spalat cu uscator

  • Prețul și consumul de curent electric care este mai ridicat decât la o mașină de spalat normală.

Recomandare mașină de spălat rufe cu uscător

Masina de spalat rufe cu uscator Samsung WD90TA046BE/LE, Spalare 9 kg, Uscare 6 kg, 1400 RPM, Clasa B

O masina de spalat rufe cu uscator cu incarcare frontala, cu multiple dotari și programe, ideală pentru o familie de 4-5 persoane. Samsung WD90TA046BE/LE este un model clasic, extrem de rezistent cu cateva functii necesare si utile.

Capacitate de incarcare este de 9 Kg, mai mult decat suficienta pot spune, iar capacitatea uscatorului de 6 Kg. Nivelul de zgomot este normal pentru o masina cu astfel de capacitate, 73 dB nivelul la centrifugare si 54 dB, nivelul de zgomot la spalare.

Plus-uri sunt functionalitatile si viteza mare de centrifugare, 1400 rpm.
Programul de Igienizare cu aer, Air Wash, cu aer extrem de fierbinte care elimina mirosurile neplacute din haine precum si 99,9% din bacterii, fara apa sau detergent, faraa fi nevoit sa le fierbi si sa strici tesaturile.

Pentru persoanele cu alergii, programul Hygiene Steam este un program puternic de igienizare cu aburi care indeparteaza murdaria persistenta si 99% dintre bacterii si alergeni.

Ca si minus, Clasa energetica este B dintr-o gama de la A+++ la D.

Masina de spalat rufe cu uscator Samsung WD90TA046BE

Pretul este aproape 2400 lei, la momentul in care scriu articolul Samsung WD90TA046BE/LE are o reducere de 600 lei pe eMag.

Ca si programe de spalare sunt acoperite toate tesaturile, inclusiv cele mai pretentioase. Ai 14 programe din care sa alegi: Bumbac, Sintetice, Mixt, Drum Clean, 15′ Quick Wash, Clătire+Stoarcere, Hygiene Steam, Cotton Dry, Air Wash, Synthetics Dry, Eco 40-60, Spalare si uscare, Intense Cold, Lana sau Delicate.

magazine online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *