RCA ieftin, top cele mai bune magazine

rca ieftin
RCA ieftin, top cele mai bune magazine
5 (100%) 2 vote[s]

RCA este asigurarea prin care parțile vătămate în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale, decesul sau vătămările corporale suferite.
Este important de știu faptul, că persoana vinovată de producerea accidentului auto, nu beneficiază de despagubiri pentru vehiculul său în baza propriei polițe RCA.

Asigurarea auto RCA este obligatorie, prin urmarte toți proprietarii de vehicule, persoane fizice sau juridice, trebuie să încheie o asigurare RCA.

Cum se calculeaza RCA-ul?

In România, ca și în alte state europene, prețul asigurarii are la bazeaza mai mulți factori personali cum ar fi: datele legate de maşina (marca, modelul, capacitatea cilindrica etc), datele legate de proprietar (vârsta, sexul, localitatea) şi date legate de istoricul daunelor al proprietarului mașinii. Prin urmare prețurile difera de la caz la caz.

rca ieftin

Ce inseamnă sistemul bonus-malus?

Un alt factor major care influențează pretul rca-ului îl reprezintă sistemul bonus-malus.
Pe scurt, acesta este un mecanism de calcul prin intermediul căruia șoferii care nu au înregistrat daune pe poliţele RCA încheiate beneficiază de reducerea primei de asigurare (bonus), iar cei care au provocat daune sunt penalizați prin creșterea prețului.
Sistemul se aplică în România:

  • pentru asiguraţi persoane fizice, pentru poliţe emise începând cu anul 2010;
  • pentru asiguraţi persoane juridice, pentru poliţe emise începând cu anul 2012;

Mai multe detalii despre sistemul bonusl malus poți găsi pe site-ul oficial asfromania aici.

Asigurarea RCA si online

Începand cu 1 ianuarie 2010, soferii au posibilitatea de a comanda RCA-ul și online, folosind site-urile autorizate pentru vanzarea de asigurari auto rca. Având in vedere că pe piață există mai mulți asiguratori autorizati și că tarifele practicate de acestea diferă de la o firma la alta, șoferii înainte de a cumpăra asigurarea, pot folosi calculatorul RCA, cu ajutorul caruia află exact pretul pentru poliță.

Cum se foloseste calculatorul RCA?

Pe site se introduc în formular datele tale personale si pe cele ale autovehiculului si imediat iți vor fi returnate ofertele firmelor de asigurari.

Cum se comandă RCA online?

Dupa ce ai analizat ofertele de preț, poti comanda din contul tău asigurarea RCA.
Vei primi pe e-mail o copie a poliței RCA pe care o poți folosi până primești si originalul prin curier.

!!Deoarece polițele se emit electronic poți circula si cu copia până la primirea originalului, care de cele mai multe ori ajunge în aceeasi zi. Vezi detalii si pe avocatnet aici.

Top cele mai apreciate site-uri cu RCA online

Există numeroase site-uri de profil de unde poți comanda asigurarea rca online.

Tu de unde iți cumperi RCA-ul? (Maxim 2)

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

Vezi cele mai bune oferte la rca:

De ce să cumperi RCA online?

Pentru că pe lângă faptul că este comod este și mai ieftin!
Găsești toți asiguratorii în același loc (Allianz Tiriac, Asirom, Euroins, CITY INSURANCE, Generali, Omniasig, Groupama sau Uniqa) astfel încât poți să alegi cel mai mic preț de pe piață!


rca ieftin

Spune-ți părerea

Leave a Reply

Your email address will not be published.