RCA ieftin, top cele mai bune magazine

rca ieftin
5/5 - (2 votes)

RCA este asigurarea prin care parțile vătămate în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale, decesul sau vătămările corporale suferite.
Este important de știu faptul, că persoana vinovată de producerea accidentului auto, nu beneficiază de despagubiri pentru vehiculul său în baza propriei polițe RCA.

Asigurarea auto RCA este obligatorie, prin urmarte toți proprietarii de vehicule, persoane fizice sau juridice, trebuie să încheie o asigurare RCA.

Cum se calculeaza RCA-ul?

In România, ca și în alte state europene, prețul asigurarii are la bazeaza mai mulți factori personali cum ar fi: datele legate de maşina (marca, modelul, capacitatea cilindrica etc), datele legate de proprietar (vârsta, sexul, localitatea), anul dobandirii permisului de conducere al asiguratului, dacă este persoană fizică sau juridică, precum şi date legate de istoricul daunelor al proprietarului mașinii. Prin urmare prețurile difera de la caz la caz.

Afland aceste date, firma de asigurari poate calcula pretul RCA. Acest pret este diferit si este dat de elementele mai sus descrise si de zona in care locuieste. Spre exemplu cei din orasul Suceava platesc un pret mai mare pentru RCA, fata de alte localitati. Aceasta crestere nu este justificata de nimic si nu exista nicio explicatie logica in privinta acestui fenomen. Intre Suceava si Iasi exista o diferenta de 18% iar intre Cluj si Oradea diferentele sunt de 4,3%. Se poate deduce totusi, ca diferentele de cotatie tin de frecventa numarului de accidente in cazul tinerilor din orasele mai mari din estul tarii.


RCA-ul se calculeaza si in functie de varsta soferului

Pentru soferii de peste 35 de ani preturile la RCA sunt ceva mai acceptabile, insa pentru tinerii sub 30 ani preturile cresc condiderabil. Cei de la autoritatea care supravegheaza piata de brokeraj, au anuntat ca multe firme au facut notificari pentru reducerea primelor de asigurare, insa tinerii nu au scapat de plata uriasa a acestora. Modalitatea de a putea face fata acestor plati, este de a plati in doua transe a cate sase luni fiecare.

In Timisoara exista avantajul ca numarul accidentelor este mai mic si atunci valoarea pagubelor este si ea mai mica decat in alte zone din tara, firmele aplicand o cota mai mica la valoarea pentru prima.

Cresterile importante ale daunelor precum si neputinta de a majora preturile fara a pierde cota de piata, determina anumite firme de asigurari sa isi selecteze clientii. Din analizele specialistilor in domeniu, cei mai afectati sunt tinerii sub 35 de ani, persoanele care au obtinut permis de conducere de mai putin de 5 ani si soferii care locuiesc in estul tarii.

In cazul acestora diferentele fata de pretul de piata ajung pana la 20-30% comparativ cu categoriile avantajate, unde pretul ajunge pana la 70 %. Din studiu se poate vedea ca cei care castiga sunt soferii trecuti de varsta de 55 de ani si care conduc in zonele din vestul tarii.

Ce inseamnă sistemul bonus-malus?

Un alt factor major care influențează pretul rca-ului îl reprezintă sistemul bonus-malus.
Pe scurt, acesta este un mecanism de calcul prin intermediul căruia șoferii care nu au înregistrat daune pe poliţele RCA încheiate beneficiază de reducerea primei de asigurare (bonus), iar cei care au provocat daune sunt penalizați prin creșterea prețului.
Sistemul se aplică în România:

  • pentru asiguraţi persoane fizice, pentru poliţe emise începând cu anul 2010;
  • pentru asiguraţi persoane juridice, pentru poliţe emise începând cu anul 2012;

Mai multe detalii despre sistemul bonusl malus poți găsi pe site-ul oficial asfromania aici.

Asigurarea RCA si online

Începand cu 1 ianuarie 2010, soferii au posibilitatea de a comanda RCA-ul și online, folosind site-urile autorizate pentru vanzarea de asigurari auto rca. Având in vedere că pe piață există mai mulți asiguratori autorizati și că tarifele practicate de acestea diferă de la o firma la alta, șoferii înainte de a cumpăra asigurarea, pot folosi calculatorul RCA, cu ajutorul caruia află exact pretul pentru poliță.

Cum se foloseste calculatorul RCA?

Pe site se introduc în formular datele tale personale si pe cele ale autovehiculului si imediat iți vor fi returnate ofertele firmelor de asigurari.

rca ieftin online

Cum se comandă RCA online?

Dupa ce ai analizat ofertele de preț, poti comanda din contul tău asigurarea RCA.
Vei primi pe e-mail o copie a poliței RCA pe care o poți folosi până primești si originalul prin curier.

!!Deoarece polițele se emit electronic poți circula si cu copia până la primirea originalului, care de cele mai multe ori ajunge în aceeasi zi. Vezi detalii si pe avocatnet aici.

Top cele mai apreciate site-uri cu RCA online

Există numeroase site-uri de profil de unde poți comanda asigurarea rca online.

Tu de unde iți cumperi RCA-ul? (Maxim 2)

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

De ce să cumperi RCA online?

Pentru că pe lângă faptul că este comod este și mai ieftin!
Găsești toți asiguratorii în același loc (Allianz Tiriac, Asirom, Euroins, CITY INSURANCE, Generali, Omniasig, Groupama sau Uniqa) astfel încât poți să alegi cel mai mic preț de pe piață!

Spune-ți părerea

magazine online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *