Cum ne ajută aplicația Waze in trafic?

aplicatia waze in traffic
5/5 - (2 votes)

Daca ai masina si smartphone, atunci ai nevoie si de waze. Waze este o aplicatie care iti face traseul cel mai scurt, atunci cand ai nevoie. Practic se foloseste si functioneaza aproape ca un GPS. In Romania, waze este singura aplicatie care poate furniza date de trafic in timp real, optimizand in permanenta rutele in functie de datele actualizate ce vin din trafic, in cel mai scurt timp.

Ai date din trafic in timp real

Aplicatia waze trimite tuturor utilizatorilor waze din trafic, in mod automat, valorile de trafic, aratand pe harta zonele cu probleme. Interesant este ca poti trimite si tu la randul tau, celorlalti utilizatori de waze, pericolele din trafic, ambuteiaje de trafic, radare si tot ceea ce tine de mersul cu masina pe sosele. In afara de acest lucru, waze poate interactiona cu retelele de socializare Twiter si Facebook, acesta din urma avand si o pagina dedicata utilizatorilor waze.

Alegi drumul cel mai scurt

Pentru ca waze cunoaste toate problemele din trafic, iti poate arata cu siguranta rutele cele mai libere la acel moment, iar tu vei putea ajunge la serviciu sau la o intalnire intr-un timp optim si pe cel mai bun traseu. Astfel amenzile pot ramane doar o amintire, deoarece acesta iti va indica locurile unde se gasesc radarele sau echipajele de politie din trafic.

Vezi blocajele in timp util

Tot waze iti va arata care drumuri sunt blocate sau inchise, pentru a nu pierde timpul mergand pe un drum fara rost. De obicei atunci cand sunt anumite festivitati, bulevardele se inchid.
Cu aplicatia vei afla despre acest lucru in timp util. Amicii detinatori de waze, vor putea vedea pe harta cam pe unde te afli, stiind cu siguranta momentul in care vei ajunge la ei. Acest lucru este deosebit de util, deoarece nu va mai trebui sa pierzi timpul asteptand.


Inconveniente

Singurul inconvenient al aplicatiei este faptul ca folosindu-l, va consuma datele mobile, care pentru unii sunt foarte importante. Consumul aplicatiei waze este de aproximativ 20 MB la 1000 km. Insa daca ai in permanenta un incarcator in masina, aceasta problema se poate remedia.

Cum funcționează waze?

Eficienta functionarii waze depinde de numarul utilizatorilor aplicatiei. Cu cat sunt mai multi utilizatori, cu atat vei afla mai multe date despre trafic, din toate zonele orasului, daca acesta este folosit in localitate.

Beneficii

Beneficiul aplicatiei waze consta in faptul ca nu te mai enervezi atunci cand conduci, ajungi mai repede la serviciu sau la o intalnire, reduci numarul amenzilor pentru depasirea vitezei, nu va trebui sa astepti o anumita persoana, deoarece aceea va sti cand ajungi cu exactitate la locul intalnirii. Mai mult decat atat, vei reusi sa economisesti banii de benzina, deoarece waze iti va arata preturile carburantilor, iar tu vei alege pretul cel mai mic. Pentru editarea hartilor, waze detine o comunitate activa de editori de harti, care sunt la curent cu toate noutatile din trafic, actualizandu-le in timp real.

Cat costa Waze?

Daca te intrebi cam cat ar costa o astfel de aplicatie, trebuie sa stii ca aplicatia waze este 100% gratuita si se poate descarca de aici. Aplicatia este foarte utila si eficienta conducatorilor auto, deoarece acestia vor sti care drum este mai usor accesibil si in felul acesta ajuta si la decongestionarea traficului. Practic vor fi ambuteiaje doar acolo unde soferii nu detin aceasta aplicatie.

Cu waze nu ai nimic de pierdut, ci doar de castigat!

magazine online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *