Carti bune de citit, Bestsellers in 2021 – Top recomandari

top_carti_bune_de_citit
5/5 - (4 votes)

Cititul este relaxant, plăcut, reduce stresul și are numeroase beneficii, atât pentru sănătatea creierului, cât și pentru dezvoltarea personală.
Citind îți dezvolți cultura generală, înveți cuvinte și expresii noi, care te vor ajuta atăt în viața de zi cu zi, cât și în carieră.

TV-ul, informația din abundență la care e supus zilnic creierul nostru, scade capacitatea de concentrare. Uneori abia reușeam sa mă concentrez, imi venea foarte greu să mă focalizez pe activităţi care necesită o mai mare aprofundare.

Am descoperit ca șahul și cititul zilnic mă ajută foarte mult să mă concentrez. Acestea sunt doar câteva din puținele beneficii pe care le aduce cititul și pe care te invit să le descoperi.

Cititul este foarte important și recomandat, indiferent de vârstă. Foarte utile sunt și cărțile motivaționale care îți pot schimba viața. Câteva pagini citite pe zi pot deschide noi orizonturi și pot conferi o stare de liniște și echilibru dacă mesajul este bine interpretat. Care sunt cele mai bune carti de dezvoltare personala? Vezi aici Top cărți de dezvoltare personală în 2021.


Cărți bune de citit în 2021

Există atâtea cărți bune, carti online, romane premiate, best sellers, captivante, pe care, poate, încă nu le-ai citit. Așteaptă doar să fie citite, prin urmare te invit să le descoperi mai jos:

Alege (maxim 3) din cartile tale preferate

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

Top 10 cele mai vandute carti pe Libris in Aprilie – Mai 2021

Am realizat un top 10 al celor mai vândute cărți pe Libris în perioada 16 martie – 16 aprilie 2021,
Romanul lui Garcia Marquez este, de altfel, cartea cu cea mai spactaculoasă creștere. În top a intrat în această perioadă și Ciuma (Albert Camus), cu o creștere impesionantă.

1. Iartă-mă că te-am iubit – Ela E.H.

Iarta-ma ca te-am iubit

Ai iubit vreodata un om nepotrivit, iar dragostea ta s-a transformat in regret?
Romanul “Iartă-mă că te-am iubit” prezinta o poveste de dragoste cu aspecte psihologice ale abandonului, dependentei de oameni, fricii de singuratate. Un roman atipic care te poate ajuta sa intelegi unde si de ce ai gresit in relatiile cu oamenii pe care candva i-ai iubit ca pe niste zei. Un roman de dragoste, de suferinta, un roman al realitatii crunte. Vezi preț

2. Pacienta tăcută – Alex Michaelides

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

Pacienta tacuta este un thriller psihologic socant despre un act de violenta al unei femei impotriva sotului ei – si despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act. O povestire inteligenta, sofisticata, incarcata cu suspans real, un roman crime de debut remarcabil. Vezi preț

3. Dragostea în vremea holerei – Gabriel Garcia Marquez

Dragostea in vremea holerei

Dragostea in vremea holerei, una dintre cele mai frumoase si mai tragice povesti de dragoste din literatura universala, a fost ecranizata in 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind facuta de scenaristul Ron Harwoord, castigator al Premiului Oscar si al Globului de Aur. O carte care trebuie sa faca parte din “lectura obilagtorie” si pe care nu vei regreta ca ai citit-o.

4. Arta manipulării – Kevin Dutton

Arta manipularii

Foarte interesanta, un best seller pe cinste care te manipuleaza sa nu te mai opresti din citit. Te captează și te pune pe gânduri, o carte din care ai multe de învățat.

De la fascinanta putere a psihopaților și a escrocilor până la geniul politic al lui Winston Churchill, trecând prin maeștrii ai artelor marțiale, călugari budisti, magicieni, vânzători sau chiar broaste care se fraieresc reciproc, cartea lui Kevin Dutton, sclipitor de originală, explorează tot ceea ce ne poate învăța știință în materie de tehnici de persuasiune.
O carte care te ajută să depistezi anumite tehnici de manipulare, ce pot fi chiar aplicabile la un moment dat de tine însuți, în anumite situații din viața reală.


 

5. Tehnici de citire a chipului – Suada Agachi

Tehnici de citire a chipului

Chipul uman este în egală măsură oglinda reacțiilor și a tipului de relații pe care omul este dispus să le experimenteze de-a lungul vieții. Arta citirii chipului datează de milenii, fiind păstrată și transmisă cu demnitate și onoare de maestrii in fizionomie pentru a fi folosită cu înțelepciune de către cei dornici să cunoască natura umană.

O carte care nu ar trebui să lipsească din casa nimănui, care te invață cum să identifici emoțiile de pe chip, care te ajută să nu te lași pacalit în viața reală. Plină de informatii utile și aplicabile pe oamenii din jurul nostru, o carte pe înțelesul tuturor, ușor de lecturat, pentru care nu trebuie decât sa îți acorzi timp să o aprofundezi.

6. 27 de pași – Tibi Ușeriu

27 de pasi by Tibi Useriu

O carte motivantă, o poveste extraordinară, scrisă de un om deosebit, care a trecut prin multe încercări, cât alții în 10 vieți:

Am fost pe rand: sluga la ciobani pe Bargaie, porcar in armata romana, azilant politic in Berlin, pizzar intr-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sarb, martor intr-o galerie de alba-neagra in Gran Canaria si autor de jafuri armate. Am evadat din doua inchisori europene, dar nu si din a treia.

Vanat prin Interpol, am devenit client al unei puscarii de maxima securitate. Drept urmare, timp de aproape 10 ani am lipsit la apel din propria tinerete, inchis complet singur intre 4 ziduri albe, foarte groase.

Cartea te invită să descoperi omul din spatele performanței, o poveste care te va surprinde si, poate, va soca, promițând să fie autentică, dar și brutală.
O carte plină de aventuri care merita citită! Odata începută nu o mai lași din mana!

7. Supranatural – Joe Dispenza

Supranatural by Joe Dispenza

Supranatural este cartea care te va convinge cu argumente stiințifice solide că oamenii obișnuiti pot face lucruri neobișnuite cu condiția să își depășească credințele limitative cu care au crescut.

“Supranatural” te va face să înțelegi cum functionează organismul uman sub stres și de ce ești responsabil de toate lucrurile care au apărut și vor mai aparea în viața ta. Este o carte care merită citită și chiar recitită pentru a putea să o înțelegi cu adevărat.

8. Ciuma – Albert Camus

Ciuma de Albert Camus

Apărut în 1947, Ciuma este considerat unul dintre cele mai profunde și mai influente romane ale secolului trecut. Departe de a fi doar o poveste despre ciuma, el vorbește în egală măsura despre marile catastrofe ale epocii, despre “ciuma brună” ce a devastat Europa în secolul XX. Lașitate, dăruire, nesăbuință, iubire, credinta și disperare, toate se amestecă și se împletesc într-o carte despre om și umanitate.

Un roman bestseller, care te va marca prin intensitatea sentimente descrise, de la frică, izolare, nevoia de evadare, sperantă, sentimente pe care le vei intelege și retrăi din plin în această perioadă.

9. Copiii de pe Volga – Guzel Iahina

Copiii de pe Volga de Guzel Iahina

Guzel Iahina publică în 2018 un roman cutremurător, care se bucură de un succes răsunător pe plan internațional. Iată cum îl descrie autoarea:

“Am vrut să vorbesc despre lumea coloniilor germane de pe Volga – vibrantă, aparte, vie – o lume creată cândva de oameni veniți din altă țară și pierdută astăzi în negura timpului. Dar este si o poveste despre cum poate o mare dragoste să nască spaime în sufletul nostru și totodată să ne ajute să le depășim.”

O adevarată caodoperă, ca și romanul ei de debut ,”Zuleiha deschide ochii”. Este un must read, lectura fiind o reală plăcere. Scrisă într-un stil autentic, povestea profesorului german, te va ține cu sufletul la gură, reușind să recreeze cu măiestrie atmosfera coloniilor germane de pe Volga și să prezinte într-o noua lumină o istorie deja cunoscută.

10. Sărutul pictat – Elizabeth Hickey

Sarutul pictat de Elizabeth Hickey

Gustav Klimt avea o muză secretă. Aceasta este povestea ei. Cartea prezintă tulburătoarea poveste de iubire dintre pictorul vienez Gustav Klimt și Emilie Floge, femeia care a pozat pentru capodopera “Sărutul” și al cărei nume artistul l-a șoptit cu ultima suflare, pe patul de moarte.

O poveste fascinantă, recomandată tuturor iubitorilor de artă și nu numai, care te ajută să înțelegi lupta artistului cu spiritul epocii în care a trăit. De la descrierea Vienei din acele timpuri, cartea, nu prezintă doar viața pictorului, ci scoate la iveală și istoria celor mai cunoscute tablouri, detalii tehnice și povestea din spatele lor.

Având în vedere ca sectorul comerțului online s-a dezvoltat exponential in ultima perioada, ai zeci de librarii online la dispozitie. Te invit sa descoperi lista completa cu carti la reducere cele mai apreciate librarii online, pareri si review-uri.

Acestea sunt căteva dintre cartile Bestsellers in 2021, care merită citite! Dacă ai o carte care ți-a plăcut foarte mult și vrei să o prezinți, te invit să o postezi în comentariu.

Care sunt cărțile tale favorite? Propune o carte pentru top

topor oferte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *