Cuprins articol
Merita cu adevarat sa ne asiguram locuinta? Este o intrebare pe care destul de multe persoane o pun atunci cand au propria lor casa. Raspunsuri sunt multe, depinde de la cine provin acestea.
Tipuri de asigurări de locuință
Exista doua tipuri de asigurare a locuintei si anume cea obligatorie si cea facultativa. Asigurarea obligatorie pentru toate persoanele este impusa prin lege, iar cea de-a doua este mai complexa si poate cuprinde chiar si bunurile existente in locuinta in cauza.
Se stie ca atunci cand vine vorba de asigurare, persoanele care fac acest lucru au parte de beneficii in urma unor prejudicii, iar in cazul locuintelor se pot intampla multe pagube. De exemplu, cele mai des mentionate sunt calamitatile naturale, fenomenele atmosferice, acestea fiind imprevizibile. Alte riscuri ce implica si continutul locuintei se refera la furtul bunurilor, riscuri politice si multe altele ce difera in functie de dorintele oamenilor, dar si de ofertele firmelor de asigurare.
Ce acopera asigurarea de locuinta obligatorie?
Asigurarea de locuinta obligatorie acopera 3 riscuri de baza: inundatii naturale, cutremure si alunecari de teren!
Atentie! Cu polita de asigurare obligatorie nu vei primi despagubiri in cazul furturilor, explozii sau incendii!
Fie ca locuinta este de o valoare foarte mare, sau ca exista in interiorul acesteia bunuri importante, fie ca imprejurimile ar putea fi primejdioase pentru locuinta, sau ca exista un climat mai putin temperat, este bine de stiut ca necesitatea unei asigurari a locuintei este extreme de mare. Acest lucru este sustinut cu tarie de firmele de asigurare, al caror numar pe piata creste considerabil. Chiar si bancile au in portofoliul lor de activitati asigurarea locuintelor. Exista in prezent pentru fiecare persoana si pentru orice tip de locuinta, o multime de feluri de asigurari, tocmai ca oamenii sa aiba de unde alege.
Ce tip de asigurare sa alegem? Asigurare facultativă sau obligatorie?
Inainte sa alegem ce tip de asigurare dorim sa facem in cazul locuintei, trebuie sa ne gandim foarte bine la riscurile ce ne pot afecta, la pretul pe care il putem plati in schimbul serviciului de asigurare, dar si la valoarea locuintei sau a bunurilor detinute.