Top jocuri de societate, cele mai apreciate board games în 2020

best board games monopoly
5/5 - (1 vote)

Jocurile de societate, din nou la modă, încep sa revină încet-încet în cotidian, putând fi jucate atât acasă cu familia, prietenii, când ne strângem pentru o seară de voie bună şi haz, cât şi în numeroasele cafenele şi localuri care oferă posibilitatea de a socializa şi juca board games.

Fie că e vorba de o petrecere sau o simplă seară cu câţiva prieteni, un joc de societate bun nu trebuie să lipseasca de la nici un eveniment. Pe lângă faptul că ne vor asigura o noapte plină de distracție, ne ajută să ne îmbunătățim și gândirea creativă sau de strategie.

De la clasicele jocuri bine cunoscute, Monopoly, rummy, cărţi etc, pe piaţa din România au apărut numeroase jocuri noi de societate, ceea ce face ca alegerea unui joc bun sa fie destul de dificlă. Mai jos ţi-am pregatit un top cu cele mai apreciate jocuri de societate care fac deliciul petrecerilor atăt la noi, cât şi afară în 2020.

Top jocuri de societate

Alege (maxim 3) din jocurile tale preferate

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

Cele mai populare board games în 2020

Game of Thrones

La fel ca şi serialul, “Game of Thrones” este un joc foarte captivant, care te va ţine în priza pe toată durata jocului. Fiecare jucător din Urzeala Tronurilor controlează una din marile Case din Westeros, trimiţând în confruntări personajele Casei sale, implicându-le în comploturi şi intrigi fară egal. Vezi pret joc


joc de societate urzeala tronurilor

Jucatorii negociază, joacă la cacealma, înşală şi fac amenintari, folosindu-se de orice mijloace la îndemână pentru a-şi înfrânge duşmanii şi pentru a revendica Tronul de Fier!
Chiar dacă pare un joc puţin complicat, cu siguranţă Game of Thrones nu va dezamăgi.

Catan Big Box

Catan, cel mai popular board game din lume, un joc distractiv şi de strategie, care în mod clar, nu ar trebui să lipseasca din colecţia voastră.

Joc de societate Kosmos Catan Big Box

Catan Big Box, aduce jocul de baza cu 4 scenarii noi şi extensie pentru 5-6 jucatori.
Scenariile extra sunt foarte interesante, Catan fiind super captivant, de la început până la final!
Atenţie însă, Catan crează dependenţă! Vezi pret joc

Carcassonne, editia II

Jocul Carcassonne după numele unui superb oraşel medieval din Franţa, a reuşit să obţină mai multă popularitate decât oraşul în sine. Carcassonne are o uşoară inspiraţie din jocurile de puzzle, o combinaţie între noroc şi strategie, trebuind să tragi câte o piesa şi să o aşezi astfel să se potrivească ca la domino cu cea de lângă.

carcassonne joc de societate

Cum se joacă Carcassonne?

Când ai construit o cetate trebuie să o revendici cu un pion pentru a primi puncte.
Partea amuzantă este că, ceilalţi jucători işi pot băga şi ei coada şi îţi pot bloca finalizarea unei cetăţi, aşezând strategic o piesă care să îţi incurce socoteliile. Vezi pret joc

Popularitatea şi-o merită din plin, fiind un joc extraordinar, care durează puţin şi nu te plictiseşti; mai mult chiar, se poate juca bine şi în 2 jucători. Reguli sunt foarte simple, uşor de învăţat şi de jucat, Carcassonne fiind recomandat ca un excelent joc de familie.

Dixit

Dixit este un joc interesant, crereativ, vesel şi entuziasmant, foarte bun pentru o seară cu prietenii sau cu familia. Nu necesită strategii complicate pe termen lung, Dixit înseamnă doar distracţie.
Stimuleaza imaginatia copiilor; dacă ai copii, îl vor adora.
E genul de joc ideal ca şi cadou, cu care nu vei da greş niciodată.

Dixit joc de societate

Cum se joacă Dixit?

Fiecare jucator la rândul său va fi povestitorul. El primeşte o singură carte, iar ceilalţi jucători primesc şase cărţi. Povestitorul spune o fraăa sau un cuvânt în legatură cu imaginea de pe cartea lui de joc, apoi fiecare jucător alege una din cărţile lui pentru a licita. Se dezvăluie toate cărţile şi fiecare jucator trebuie să ghicească imaginea povestitorului. Vezi pret joc

Z-man Pandemic

Z-man Pandemic este genul de joc cooperativ, poate atipic, un joc unde nu vă jucaţi unu contra toţi, ci trebuie colaborat pentru un scop comun.
Farmecul este că toţi jucătorii câştigă sau pierd împreună, deci trebuie să jucaţi în echipă.

Joc de societate Z-man Pandemic

Cum se joacă Pandemic?

Soarta omenirii este în mâinile voastre! Fâcând parte dintr-o echipă de experţi ce luptă împotriva bolilor, trebuie să ţineţi sub control patru maladii mortale, în timp ce le descoperiţi remediile.
Tu şi partenerii tăi veţi străbate întreg globul, luptând impotriva infecţiilor şi în acelaşi timp găsind resurse pentru eradicarea lor. Vezi pret joc

Pentru a avea succes trebuie să lucraţi împreună. Poţi să pierzi în multe moduri dar vei caştiga doar într-un singur mod, să găseşti cele 4 remedii.
De reţinut că poţi regla dificultatea jocului cu numărul de epidemii.

Monopoly Ultimate Banking

Ultimte Banking Edition, din clasica serie Monopoly aduce o inovaţie care face jocul mai rapid şi mai distractiv.
Astfel, fiecare jucător primeşte un card de credit, iar dispozitivul ultimate banking ţine evidenţa banilor fiecăruia, astfel încât toţi participanţii se vor bucura în egală masură de atmosfera jocului. Vezi pret joc

Monopoly Ultimate Banking Joc de societate

Atenţie însă la cititorul de carduri, pentru că, dacă îl oprești pe parcurs, jocul trebuie reluat.
În concluzie, Monopoly Ultimate Banking este un joc foarte distractiv şi interactiv, care nu trebuie să lipsească de la o seară de distracţie cu prietenii.

Alias – Femei contra Bărbaţi

Un joc foarte amuzant şi distractiv, ideal pentru serile cu prietenii, în care 2 echipe se confruntă, femei contra bărbaţi.
Femeile vor explica celorlalte femei din echipa noƫiuni masculine, iar barbaţii vor explica celorlalti barbaţi notiuni din universul feminin, toate acestea contra timp, evident.

Alias – Femei contra Barbati joc de societate

Alias – Femei contra Bărbaţi este alegerea potrivită pentru un cadou, competiţia fiind atât amuzantă, cât şi tensionată. Vezi pret joc

Kosmos Catan, Piraţi & Exploratori, extensie

Un joc foarte interesant, extensia adaugând jocului de bază complexitate şi noutate! În concluzie, Piraţi & Exploratori este un joc foarte distractiv, mai mult chiar se poate juca şi în 2.

Catan - Pirati & Exploratori, joc de societate

Cum se joacă Piraţi & Exploratori?

Navigaţi pe ape necunoscute pentru a coloniza insulele nou descoperite. Vă aşteaptă o calatorie interesanta, plină de misiuni palpitante, dar şi recompense bogate. Găsiţi şi cuceriţi taberele piraţilor periculoşi! Încarcaţi-vă corabiile cu peşte şi mirodenii!
Cu cât transportaţi mai repede bunuri valoroase, cu atât recompensele vor fi pe măsură. Vezi pret joc

Scrabble Original în limba Română

Scrabble este un joc de gândire şi strategie, genul de joc care nu trebuie să îţi lipsească din casă.

Scrabble Original joc de societate

Cum se joacă Scrabble?

Jocul constă în crearea de cuvinte intercalate pe tablă, cu ajutorul jetoanelor cu litere şi ajungând la diverse scoruri. Vezi pret joc

Obiectivul jocului este de a obtine scorul cel mai mare. Fiecare jucator concureaza folosindu-si jetoanele in combinatii si zone care sa valorifice cat mai mult valorile literelor si patratele premium de pe tabla

Saboteur

Saboteur, un joc de complexitate moderată dar foarte intens, în care ai fie rolul unui căutator de aur, caz în care vei săpa în galerii adânci în pântecul muntelui, fie rolul sabatorului, caz în care vei încerca să impiedici căutarea de aur.
Nimeni nu ştie cine e sabator, jocul desfăşurându-se în mister total. Vezi pret joc

Saboteur joc de societate

Cum se joacă Saboteur?

Dacă căutătorii de aur reuşesc să construiască o potecă spre comoara da aur, sunt răsplătiţi cu bulgări de aur, iar sabotorii se întorc acasă cu mâinile goale.
Însă dacă căutătorii de aur eşuează, sabotorii obţin recompensă.
În final câştigă jucătorul care a reuşit să câştige cei mai mulţi bulgări de aur.

Care e jocul tău preferat? Propune-l pentru top

cod reduceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *