Top cele mai bune zone de locuit în București

bucuresti
5/5 - (3 votes)

Se știe că zona în care locuiești are un impact puternic asupra calității vieții tale, prin urmare trebuie șă încerci șă faci cea mai bună alegere!

Care sunt cele mai bune zone de locuit în București? Aceasta este o întrebare pe care mulți dintre noi ne-am pus-o, inclusiv eu, iar răspunsul, cu siguranță, nu este unul simplu. Alegerea depinde de mulți factori, de stilul de viață al fiecăruia, de ușurința cu care te poți deplasa zilnic către locul de muncă, etc

La ce să fii atent când alegi zona de locuit?

În primul rănd, înainte de a te gândi la o zonă anume, trebuie să îți conturezi profilul tău, să îți faci o listă cu întrebări care te definesc și să încerci să răspunzi. Ca de exemplu:

1. Îți dorești o zonă liniștită, cu mult spațiu verde sau o zonă activă, cu viață de noapte, terase și distracții?
Aici răspunsul depinde de pasiunile, plăcerile și nevoile fiecăruia.


2. Ești singur, sunteți un cuplu sau o familie cu copii?
Dacă sunteți o familie trebuie să ții cont de școlile/grădinițele din cartier. Apoi accesul la transportul în comun, să te gândești cum poți duce copii la școală și să ajungi și la servici, etc

Indiferent de statut, o stație de metrou în apropriere, este un avantaj în orice situație. Zonele Unirii, Tineretului sunt zone care îți permit să te deplasezi cu ușurință în orice direcție.

3. Ai mașină personală?
Dacă ai, va trebui să iei în calcul și găsirea unui loc de parcare, în special după ora 18.00, atunci când vii de la servici. Bucureștiul este unul dintre cele mai aglomerate orașe, cu un trafic infernal și cu un număr de parcări mult sub necesități. Zone, ca de exemplu Militari, Berceni sunt foarte aglomerate și vei găsi greu locuri de parcare.

Dacă folosești Uber, transportul în comun, nu mai trebuie să îți “bați capul” cu asta :).

4. Alege o zonă sigură!
Răspunsul este universal valabil, toți ne dorim o zonă sigură, în care să te poți plimba liniștit, fără să îți fie frică să ieși din casă.

Sfatul meu, când te-ai stabilit la o anumită locație/zonă, să iei “la pas” zona respectivă, atât ziua, căt și seara. Astfel îți vei face cea mai bună idee.

Conform DGPMB, mai jos sunt coeficienţii de criminalitate specifică aferenţi anului 2019, pe sectoare:
Sector 1 99,33 MEDIU
Sector 2 104,13 RIDICAT
Sector 3 128,03 RIDICAT
Sector 4 86,30 MEDIU
Sector 5 62,98 SCĂZUT
Sector 6 105,01 RIDICAT

5. Ce poți face în zonă? Ce cafenele, atracții ai în apropriere?

Îmi place să mă plimb, să ies zilnic din casă și în cazul meu e important să am ce face în zonă. Cu cât mai multe cafenele, restaurante, șăli de sport, etc cu atât mai bine.

6. Ai copii? Ce licee importante ai în zonă?

7. Îți place să faci sport? Care sunt parcurile din apropriere?

8. Te poți îngriji ușor de sănătatea ta? Ce spitale, clinici private de sănătate ai în apropriere?

Acestea sunt câteva din întrebările care mi-au venit, acum, în minte. Dacă ai și alte întrebări folositoare, te invit să le postezi în comentariu, pentru a completa articolul.

Poll: Care sunt zonele tale preferate din București?

Care sunt zonele tale preferate din București? Alege Maxim 2

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

Top zone din Bucuresti

Zona Kiseleff Aviatorilor

Zona Kiseleff-Aviatorilor este o alegere ideală pentru a cumpăra un apartament aici. Străjuită de copacii umbroși ai parcurilor Herăstrău și Kiseleff, zona este nu doar una din cele mai selecte, ci și una din cele mai verzi ale Capitalei.

Cartierul Aviatorilor există un echilibru perfect între modern și istorie, lux si cultură. Poți vizita Muzeul National de Geologie, Muzeul Taranului Roman si Muzeul Antipa și, deasemenea, te vei putea bucura de linistea sufleteasca a unei biserici fascinante, Biserica Mavrogheni-Izvorul Tămăduirii, care dateaza de la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Foarte aproape se afla si Manastirea Casin, una din cele mai mari biserici ortodoxe din Bucuresti.

De ce să alegi zona Kiseleff Aviatorilor?

PRO

 • Vrei sa respiri aer curat
 • Petreci mai puțin timp în trafic! Poți ajunge foarte repede, fără stres, oriunde. Ai la dispoziție bulevarde largi care o leagă de centru și de ieșirile din oras, doua stații de metrou, Aviatorilor si Piata Victoriei
 • Vrei să locuiești într-o zonă lipsita de aerul mohorat al cartierelor comuniste. Majoritatea caselor din zona Kiseleff-Aviatorilor sunt vechi resedințe boierești impunătoare, care dau cartierului un caracter exclusivist.
 • Dacă ai copii, e o alegere excelentă! Ești aproape de trei licee din top 10. Din cartierul Aviatorilor se ajunge foarte ușor la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, precum și la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonița”.
 • Dacă îți place să faci sport, e foarte ușor să ai grijă de condiția fizică atunci când locuiești la cinci minute distanță de Parcul Herăstrău sau de Parcul Kiseleff.
 • Te poți îngriji ușor de sănătatea ta! În cartier există doua policlinici private și două spitale de urgență.
 • Vrei să petreci seri placute în cartier, într-o atmosferă elegantă. Dacă erai resemnat cu gândul că ori de câte ori vrei să iei cina într-un loc agreabil trebuie să părăsești cartierul, atunci sigur vei aprecia faptul că în zonă îți stau la dispoziție o mulțime de restaurante, pub-uri, pizzerii și cafenele.

Zona Parlamentului (Bd Libertății, Națiunile Unite)

Este una dintre preferatele mele, zona în care am locuit câțiva ani.

De ce să alegi zona Parlamentului (Bd Libertății, Națiunile Unite)?

PRO

 • Zonă centrală, nod transport în comun, 2 stații de metrou – Izvor, Unitrii
 • Aproape de Centrul Vechi, 5 minute de mers pe jos pe splai
 • Multe atracții, cafenele în zonă. Recomand elTorito, dacă ești fan mâncare mexicană, la Origo găsești o cafea super bună, etc
 • Parcul Izvor lângă și aproape de parcul Cișmigiu
 • O zonă destul de sigură; de cele mai multe ori veneam noaptea pe jos, personal nu am avut probleme
 • Atractivă pentru plimbări vara, Pe Victoriei, Cișmigiu, Fântâni, etc

Contra

 • Foarte aglomerată, trafic intens pe splai, în special după ora 17

Care este zona ta preferată și de ce?

După cum ai observat, alegerea zonei nu are un răspuns general valabil. Este o decizie importantă pe care trebuie să o iei în funcție de nevoile tale și stilul tău de viață.

Sunt foarte curios de raspunsurile voastre, prin urmare vă invit să le postați la comentarii.

topor oferte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *