Țigara electronică, avantaje și dezavantaje pentru sănătate

avantajele tigarii electronice
5/5 - (2 votes)

Tigara electronica reprezinta o alternativa viabila pentru persoanele care fumeaza tigari normale dar care doresc sa renunte la acest viciu fara ca placerea pentru fumat sa dispara sau sa fie inlocuita. Destul de asemanatoare cu o tigareta, e-tigara se recomanda ca o alternativa sau chiar ca o metoda prin care puteti renunta definitiv la fumat, forma, savoarea si utilizarea la fel de facila fiind principalele sale avantaje.

Renuntatul la fumat a devenit o adevarata provocare, mai ales in circumstantele in care aproximativ 70% din populatia acestei planete fumeaza in mod constant. Mai mult de atat, sa nu uitam de considerentele de natura medicala, fumatul conducand la afectiuni cronice, unele dintre ele chiar mortale. In sprijinul fumatorilor a fost lansat acest produs inovativ care pastreaza caracteristicile de baza ale tigaretelor normale si va pune la dispozitie o solutie sanatoasa prin care puteti fuma ori de cate ori simtiti nevoia.

Componente și funcționare

Discutam despre unul dintre produsele revolutionare ale acestui secol, tigara electronica fiind varful tehnologic in materie de fumat sanatos. Componentele, aparent banale, desavarsesc fumatul si va pun la dispozitie o solutie la indemana si in acelasi timp economica. Sunt numai putin de trei componente de baza, fiecare dintre ele cu un rol bine definit in utilizarea tigarii electronice.

Bateria, sursa reincarcabila de energie care permite utilizarea propriu-zisa, atomizatorul, un ansamblu prin care lichidul cu sau fara nicotina este transformat in vapori, si cartusul, un adevarat rezervor in care se pastreaza lichidul inainte de a fi vaporizat.


Principiul de functionare al tigarii electronice

Principiul de functionare este relativ simplu, lichidul inglobat de cartus fiind transformat in vapori cu ajutorul atomizatorului. Bateria este structura care face posibila aceasta actiune si recomandarea tuturor producatorilor de tigari electronice este sa va indreptati catre un model a carui acumulator este unul cu o capacitate cat mai generoasa, capabil sa sustina o activitate intensiva pentru o perioada de timp cat mai indelungata.

Utilizarea este identica cu cea a unei tigari normale, modelele electronice oferindu-va acelasi principiu de functionare. Utilizatorul nu trebuie decat sa “traga” din tigara, senzorul inclus in baterie activand atomizatorul, intr-o perioada de timp extrem de scurta realizandu-se efectul de ardere sau vaporizare.
Vei inhala doar abur, in functie de tipul tigarii electronice pe care il utilizati intercalandu-se si o anumita cantitate de nicotina.

Riscurile la care va supuneti fumand tigarete normale

Conform medicilor si numeroaselor studii de specialitate realizate de-a lungul timpului, tigara este un adevarat drog, un produs extrem de indragit de catre publicul larg care face victime umane in fiecare an. Creand o dependenta extrem de dificil de indepartat, tigara normala aduce de la sine numeroase expuneri de natura medicala, printre cele mai severe afectiuni si pericole la care va supuneti amintind urmatoarele:

  • reducerea duratei de viata cu pana la 20 de ani;
  • consumata in exces sau pentru o perioada de timp indelungata, tigara conduce la aparitia unei forme severe de cancer, cel pulmonar;
  • peste 50% dintre fumatorii decedati au ca principala cauza consumul de nicotina, o substanta inglobata de toate tigaretele normale disponibile pe piata;
  • conform statisticilor, in fiecare an, sase persoane mor zilnic din pricina fumatului;
  • pielea este afectata de fumat, principalele fenomene aparute fiind aparitia ridurilor si pierderea elasticitatii;
  • fumatul conduce la cresterea riscului aparitiei infarctului miocardic, a diabetului precum si la afectiuni precum infertilitatea la femei, slabirea sistemului osos, anxietate, depresie, gingivita sau chiar cancer dentar.

De unde poți cumpăra țigări electronice ieftin?

Tigări electronice, aceesorii și lichid pot fi cumpărate online la cel mai mic preț. Producători consacrați de e-țigări și lichide pentru țigaretele electronice, accesorii și consumabile pentru acestea. Vezi cele mai populare brand-uri de țigări electronice.

LIQUA - Lichid original pentru țigări electronice, arome variate
ARAMAX - Kit țigara electronică Aramax Pen, unul dintre cele mai accesibile kituri
SteamOK - Lichid pentru țigari electronice, gama variata de arome
Joyetech - Kitul Joyetech Cuboid Mini combina celebrul MOD Cuboid cu un atomizor Cubis
ELEAF - iStick Basic, împreună cu clearomizorul GS Air 2 (14mm) este noul kit de la Eleaf. Carcasă metalica, vopsită în culori vibrante.


Avantajele utilizarii tigarii electronice în detrimentul tigaretelor normale

Fata de o tigara normala, modelul electronic se bazeaza pe acelasi principiu de functionare insa efectele adverse sunt cu mult mai putine sau chiar absente. Astfel, in ceea ce priveste fumul inhalat de un fumator, tigara electronica va ofera posibilitatea sa resimtiti acelasi sentiment, cu precizarea ca tot ceea ce veti inhala va fi un abur care va elimina, treptat, necesitatea consumului de nicotina.

Utilizata cu regularitate, tigara electronica poate fi adaptata astfel incat inhalarea nicotinei sa fie intr-o cantitate cat mai scazuta sau chiar inexistenta. Astfel, daca sunteti un fumator inrait si va este dificil sa reduceti dramatic sursa de nicotina, aveti la indemana diverse lichide care au un anumit procent inglobat. Dupa o utilizare regulata pret de cateva saptamani/luni, organismul va necesita o cantitate extrem de scazuta de nicotina sau chiar va respinge aceasta substanta nociva.

Un alt avantaj este utilizarea in orice locatie, chiar si in spatiile in care se precizeaza extrem de clar faptul ca fumatorii nu pot apela la tigari pentru a-si starni pofta de fumat. Tigarile electronice nu degaja fum si nici substante precum monoxidul de carbon, dioxidul de azot sau acizi, asa cum se intampla in cazul tigaretelor normale, singurul efect fiind cel de vaporizare, un fenomen similar cu ceea ce se petrece in cadrul spectacolelor muzicale, atunci cand se activeaza tunurile de abur. Bineinteles ca o tigara electronica va degaja o cantitate infima de aburi, totul culminand cu un fumat sanatos chiar si pentru persoanele din jurul vostru.

Concluzii

Daca din punct de vedere medical, țigara electronică este cu siguranta un pas inainte, din punct de vedere estetic, lucrurile sunt mult mai clare. Evitati ca hainele voastre sa fie imbibate in acel fum care va fi depistat cu usurinta de catre nefumatori, in timp ce absenta arderii propriu-zise va conduce la un fumat curat si va scuteste de numeroasele scrumari care, cel putin in cazul tigaretelor normale, sunt inevitabile.

Economic, tigara electronica este ceva mai scumpa decat un pachet de tigari insa utilizarea pentru o perioada de timp indelungata va aduce beneficii de natura financiara celui care o foloseste. Astfel, in cazul unui fumator care obisnuia sa consume aproximativ un pachet de tigarete normale in fiecare zi, economiile ajung chiar si pana la 70%.

magazine online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *