Telefon nou sau refurbished ieftin? Avantaje vs dezavantaje

telefon mobil vs refurbished
5/5 - (4 votes)

Daca ai nevoie de un telefon nou si nu stii care a fi cea mai buna alegere, intre un telefon refurbished si unul la mana a doua, ai putea sa compari avantajele si dezavantajele pe care le prezinta ambele variante.

Ce este un telefon refurbished?

Telefoanele de tip refurbished sunt telefoane care au fost deja utilizate si returnate la producator. Acestea au fost reparate si indeplinesc standarde foarte bune de functionare.

Inainte de a fi puse in vanzare, telefoanele refurbished sunt curatate de praf si testate pentru a fi la fel de functionale ca si unele originale. Partile uzate sau cu probleme sunt inlocuite cu unele noi, iar clientul le va primi livrate in cutie, cu toate protectiile si accesoriile necesare.

Refurbished vs Second Hand

Daca dispui de un buget flexbil si esti pregatit sa platesti putin mai mult decat ai plati pentru un telefon second hand, atunci cu siguranta telefonul refurbished va fi cea mai buna alegere.


Printre avantajele pe care le prezinta un telefon refurbished se numara si faptul ca, spre deosebire de unul second hand, acesta este verificat de specialisti si testat inainte de a fi vandut. De asemenea, primesti o garantie de cel putin un an.

Majoritatea telefoanelor refurbished vin cu un set de casti si incarcatoare noi, iar ecranul este complet nou.

Este adevarat ca trebuie sa platesti de cele mai multe ori cu pana la 300 de RON mai mult decat pentru unul second hand.

Totusi pretul ajunge sa fie egal cu jumatate din contravaloarea unui telefon nou. Din acest punct de vedere, investitia merita facuta.

Telefoanele refurbished sunt reconditionate si testate de producator

Cel mai important avantaj care merita mentionat este faptul ca telefoanele refurbished sunt reconditionate si testate de producator, prezinta o garantie de pana la 2 ani si nu prezinta la fel de multe riscuri ca si un telefon second cumparat de pe un site de anunturi.

Desigur, avantajele unui telefon nou nu pot fi comparate cu nici o alternativa, mai ales cand este vorba de un model nou aparut pe piata si tehnologia pe care acesta o ofera clientilor.

Un telefon nou are o garantie pe o perioada mai lunga de timp, piesele sunt de cea mai buna calitate si starea tehnica este optima.

Pret telefon nou vs refurbished

Pe de alta parte, pretul este extrem de mare in comparatie cu cel al unui produs refurbished si trebuie sa fii pregatit sa il acoperi in totalitate daca te intereseaza sa ai ultimul model.

Sa nu uitam ca si produsele refurbished sunt capabile sa ofere o parte din avantajele unui smartphone nou, cum ar fi starea tehnica excelenta si calitatea superioara a pieselor.

Garanție – Smartphone nou vs refurbished

In timp ce garantia nu este la fel de lunga precum la un telefon nou, in functie de produs aceasta poate ajunge si pana la 5 ani.

Costurile de achizitie sunt evident reduse la un telefon refurbished si tocmai de aceea merita sa facem comparatia.

Telefoane mobile ieftine la ofertă

Dacă îți dorești un smartphone nou la preț avantajos intră pe reduceri telefoane. Gasesti zeci de modele de telefoane mobile și accesorii GSM, mărci Apple iPhone, Samsung, iHunt, Nokia, Xioami, Huawei, Realme, OnePlus, Motorola si alte branduri la oferta.

Nu vei găsi ultimele modele de telefoane ca refurbished

Cu toate acestea, nu te poti astepta sa gasesti un model refurbished la modele mai noi de telefoane si tocmai de aceea ramane la latitudinea ta daca mai astepti cateva luni sau cumperi ultimul model de telefon nou.

Pentru a lua cea mai inteligenta decizie, e important sa te gandesti pentru ce ai nevoie sa cumperi un smart phone, ce fel de aplicatii si setari te intereseaza si varsta pe care o are utilizatorul.

Perfecte pentru copii

De exemplu, un copil nu are nevoie de un telefon nou, pentru ca oricum exista riscul de a-l strica foarte repede si nici nu intelege toate setarile acestuia.

Un telefon refurbished ar fi perfect pentru inceput, mai ales daca este un model mai recent.

Pentru cineva care se pricepe la telefoane, cunoaste diverse branduri si se intereseaza de foarte multi ani de noile tehnologii, atunci probabil ca merita investitia intr-un telefon mobil nou si un model recent aparut pe piata.

O astfel de persoana doreste sa experimenteze noile tehnologii introduse si stie sa aprecieze eficienta pe care noile modele le aduc utilizatorilor. In acest caz, doar un model nou poate oferi aceasta satisfactie.

Indiferent de situatie, ramane o decizie individuala si pretul va fi achitat de fiecare utilizator in functie de propria analiza.

topor oferte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *