Sfaturi cum să cumperi inteligent, folosește cataloagele online

supermarket cataloage online
5/5 - (2 votes)

În contextul pandemiei COVID-19 mulți oameni au preferat să înlocuiască shopping-ul din magazine cu cel online. Motivele sunt diverse – de la nevoia de a economisi timp, până la nevoia de a se proteja de virus și de a evita astfel spațiile aglomerate. Deoarece supermarketurile au fost în ultimul an cel mai aglomerat loc în care oamenii și-ar permis să pășească, mulți au încercat să găsească alternative de teama infectării.

Shopping-ul online a devenit o alternativă convenabilă și uneori chiar și mai rentabilă decât mersul fizic la supermarket. De cele mai multe ori produsele sunt mai ieftine, sunt mult mai ușor de identificat, opțiunile sunt mai variate, iar poziționarea pe raft nu mai distrage atenția către cel mai scump brand. Un catalog online poate oferi în câteva secunde mai multe idei decât o vizită la supermarket, unde tentațiile de a cumpăra orice altceva sunt mult mai mari, iar așteptarea la coadă pentru a plăti nu mai este o necesitate.

Mai jos ai câteva sfaturi despre cum să cumperi inteligent, la un an de la începerea pandemiei.

Folosește cataloagele online

Un catalog online conține de obicei cele mai profitabile reduceri ale momentului, în așa fel încât în câteva secunde îți poți face o idee cu privire la tot ce ai putea cumpăra de la un anumit magazin. O altă variantă foarte bună de a economisi timp și a viziona ofertele de la mai multe magazine este să accesezi site-urile de oferte speciale.


Găsești toate cataloagele într-un singur loc, nu mai trebuie să intrii pe fiecare site în parte. În acest fel pe lângă faptul că, economisești timp, poți să și compari cu ușurință ofertele magazinelor tale preferate. De exemplu vezi aici catalogul Lidl, catalogul Selgros, Carrefour, Metro, Penny market, catalogul Kaufland, Altex, Flanco, Decathlon, Pepco, Notino, etc, toate într-un singur loc.

Pe lângă ofertele deja existente, poți descoperi coduri de promoție și vouchere cu care îți poți achiziționa produsele preferate la un preț mult mai redus.

Acumulează punctele bonus

Multe magazine au deja propriile aplicații pentru telefoanele mobile, cu propriile oferte. Descărcând aplicația și făcându-ți propriul cont, ai vizibilitate atât asupra cheltuielilor efectuate, cât și a punctelor de loialitate acumulate. În funcție de câte cumpărături ai efectuat, de obicei colectezi o serie de puncte bonus pe care le poți folosi la următoarele achiziții sub formă de reducere. Tot prin intermediul aplicației poți vizualiza ofertele disponibile la magazin și îți poți face o idee chiar înainte de a le verifica în mod fizic.

Setează-ți un buget

Dacă știi că pofta de cumpărături este una dintre slăbiciunile tale, atunci ar trebui să îți iei niste măsuri de precauție înainte de a cheltui în exces. Dacă faci cumpărături cu cardul poți stabili de la bun început de ce sumă dispui, în așa fel încât să nu achiziționezi toate produsele care se află în ofertă. De asemenea, dacă mergi la magazin, poți menține controlul asupra produselor achiziționate aruncând câte un ochi din când în când în coșul de cumpărături.

Cumpără doar ce îți trebuie

Deși atunci când te aștepți mai puțin, produsele tale favorite intră la ofertă, nu înseamnă că tot ce stă pe raft trebuie achiziționat în aceeași zi. Menține lista cu strictul necesar și evită să cazi pradă cumpărăturilor doar pentru că ofertele sunt de nerezistat. Deși ai deja în minte cam ce ți-ar mai trebui pentru ca să îți umpli stocul de produse acasă, nu strică să faci o listă cu următoarele produse pe care le vei achiziționa și să le evaluezi prețul.

Fii atent la taxele suplimentare și alege site-urile de încredere

Oricât de inteligent ar părea shoppingul online, uneori taxele de transport pot completa diferența dintre prețul din magazin și cel din ofertă. Mai ales pentru produsele importate de pe alte continente, care necesită o perioadă mai lungă de transport și taxe vamale, este indicat să monitorizezi prețul final înainte de a le comanda. Prețurile de împachetare, livrarea sau returnare sunt deseori menționate cu caractere foarte mici pe pagina ofertei și le poți ignora din greșeală. De aceea, este indicat să citești totul cu atenție.

De asemenea, ghidează-te după site-uri verificate, de încredere, pentru a fi sigur că produsele achiziționate vor ajunge la tine. Fraudele în mediul online sunt greu de monitorizat de către autorități și în spatele unui preț competitiv se poate afla o rețea de impostori.

Pentru că shopping-ul inteligent aduce un plus de satisfacție pentru orice cumpărător strategic, nu ai nimic de pierdut dacă aloci puțin timp pentru a te informa și a economisi fără a face alte sacrificii.

Care sunt tehnicile tale de cumpărături pentru a prinde cele mai bune oferte la momentul potrivit?

cod reduceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *