Top cele mai bune exercitii pentru abdomen, crunch-uri, ridicări

exercitii bune abdomen
4/5 - (1 vote)

Dorința unui trup de invidiat este una arzătoare, atat in randul bărbaților, cât mai ales în randul doamnelor si domnisoarelor care nu au reusit sa mearga frecvent la sala sau care s-au lasat pradate de mesele bogate din timpul zilei. Aspectul inestetic al colaceilor din zona abdomenului nu mai este o problema, tot ce trebuie sa faceti este sa adoptati o dieta echilibrata si sa faceti astfel incat programul zilnic sa fie presarat cu numeroase exercitii fizice.

Nu este necesar sa adoptati un amplu program care implica vizite la sala de fitness, este suficient sa va indreptati atentia catre exercitiile noastre dedicate in totalitate abdomenului. Rezultatul? In doar sapte zile veti remarca imbunatatiri considerabile care implica arderea grasimilor si tonifierea muschilor din zona abdominala.

1. Crunch-uri

Probabil cele mai populare exercitii dedicate muschilor abdominali, crunch-urile presupun ca intregul vostru corp sa fie culcat pe un plan orizontal sau declinat. Pornind din aceasta pozitie, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa tineti picioarele fixate pe suprafata aleasa, sa tintiti mainile la ceafa si sa ridicati trunchiul pana la 70 sau chiar 90 de grade. Veti obtine, astfel, o miscare ce poate fi executata atat in ritm normal cat si in ritm accelerat, rezultatul fiind contractarea muschilor din zona abdominala.

Sunt mai multe variante de crunch insa toate coincid cu ridicarea trunchiului si fixarea picioarelor, fie ca alegeti sa le tintuiti la nivelul solului sau sa le blocati in aer. Important este ca inspiratia sa se realizeze in perioada de relaxare, atunci cand trunchiul vostru coboara in pozitia initiala, urmand sa expirati intr-o maniera brusca in momentul in care atingeti punctul culminant al exercitiului.


2. Crunch-uri pentru oblici

La fel ca in cazul crunch-urilor clasice, exercitiile dedicate muschilor oblici presupun acelasi tip de miscare cat si o respiratie exploziva in sectiunea epuizanta a miscarii. Diferenta este pozitia corpului la sol, fiind necesar ca asezarea voastra sa fie una rotita la 90 de grade, astfel ca pozitia de start este una pe unul dintre solduri. Indoiti genunchiul si ridicati trunchiul de la sol 30, 60 sau 90 de grade. Repetati miscarea de cel putin 10 ori, ulterior marind numarul de repetari pana la 30 de unitati.

3. Ridicari ale picioarelor

Sunt recunoscute drept unele dintre cele mai bune exercitii pentru abdomen, ridicarile picioarelor de la sol nefiind nimic altceva decat miscari contrarii ale crunch-urilor. Daca in cazurile prezentate anterior era necesar sa ridicati trunchiul, de data aceasta veti adopta aceeasi pozitie de culcat pe spate si veti ridica ambele picioare la un unghi de 90 de grade. Incercati sa pastrati aceeasi pozitie a picioarelor pe toata durata exercitiului, indiferent ca preferati picioarele indoite sau drepte. Ridicati picioarele pastrand intacta pozitia spatelui, expirati in momentul maxim al exercitiului si inpirati doar in perioada de relaxare.

4. Aparat pentru crunch-uri, toate tipurile de abdomen

Un dispozitiv ideal pentru ideal antrenamentul abdominalelor superioare, inferioare si laterale. Este un aparat de bună calitate, tetiera este rezistentă antiderapantă, iar mânerele sunt acoperite cu spumă astfel încât nu îți alunecă mâna. Vezi aici preț aparat abdomene TOORX AB-CRUNCH de la Kettler.

Aparat abdomene TOORX AB-CRUNCH

Indicat este că acest execrițiu să fie făcut la sfărșitul antrenamentului, după exercițiile 1), 2), 3) cât mai multe repetări cu mișcări scurte, având rolul de ardere a grăsimilor.

Dacă vrei să cumperi acest aparat la reducere, pe Sport și fitness Black Friday vezi lista actualizată a magazinelor de fitness și echipamente sportive participante la Black Friday.

Care sunt exercițiile tale preferate pentru abdomen?

magazine online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *