Cum alegi cel mai bun fond de ten? ▷ Sfaturi și recomandări

fond de ten bun
5/5 - (6 votes)

Alegerea unui fond de ten potrivit tenului are efecte pe termen lung. Unele fonduri de ten astupă porii, în timp ce altele pot avea o textura nepotrivită tipului tău de ten. În funcție de nevoi, este recomandat să alegi fondul de ten care lucrează în favoarea ta și nu dăunează pielii.

Pentru a te ajuta, am pregătit un mic ghid cu cele mai importante trucuri și sfaturi de care ar fi bine să ții cont înainte să achiziționezi unul online.

În principal, fondurile de ten se împart în 2 categorii: cele cu acoperire și cele cu finish. Acestea pot avea acoperire mică, mare sau medie, iar cele cu finish te ajută să obții un ten satinat, mat sau natural.

Recomandări pentru fiecare tip de ten

Cel mai important este să alegi un fond de ten adecvat tipului tău de piele. Deși majoritatea fondurilor de ten lichide se pliază pe mai multe variante de ten, există totuși excepții pe care ar trebui să le ai în vedere. Dacă vrei să găsești un fond de ten profesional, bun și la un preț accesibil pe găsești o gamă variată de fonduri de ten la reducere și pudre, nuanțe diverse, pentru toate tipurile de piele la promoție.

cosmetice reduceri


Tenul uscat

După cum îi spune și numele, tenul uscat are nevoie de hidratare și astfel un fond de ten bun, intens hidratant, cremos și cu substanțe uleioase îți va face pielea mult mai aspectuoasă, fără a o încărca. Stai departe de fondul de ten compact sau cel de tip pudră. Pentru un ten uscat ai putea să optezi pentru fondul de ten Revlon ColorStay Normal/Dry SPF 20.

Fond de ten Revlon ColorStay Normal/Dry

Tenul gras

Acest ten se caracterizează printr-o textură lucioasă, iar un fond de ten adecvat acestuia conține mai puține uleiuri și mai multa pudră. În acest fel tenul va fi mat și va arăta mai uscat decât în realitate. Se recomandă fondurile de ten de tip stick sau pudră, aplicate într-un strat subțire. Pe lângă produsele oil-free, te poți orienta și după o pudră minerală după aplicarea fondului de ten, pentru a conferi tenului durabilitate. Un produs foarte bun pentru tenul gras este fondul de ten Iluminator Matifiant – Skeyndor Vitamin C Brightening Matte Foundation.

 Fond de Ten Iluminator Matifiant

Tenul mixt

Acesta se întâlnește cel mai des, iar pentru o acoperire perfectă, este bine să te orientezi către un fond de ten lichid, pe bază de uleiuri. Astfel porii nu vor fi încărcați. Dacă îți place să ai grijă de fața ta, poți opta chiar pentru două fonduri de ten diferite (pentru zona T unul pentru ten gras, iar pentru restul feței unul normal). Fondurile de ten cu aspect de pudră după aplicare sunt cele mai bune, pentru că nu îți transformă tenul într-o mască.

Tenul sensibil

Pentru tenul sensibil se recomandă un produs hipoalergetic. În plus, pentru o hidratare a tenului te poți orienta către Fond de Ten Rimmel London Lasting Finish 25H Breathable. În funcție de particularitățile tenului sensibil, ar fi bine să consulți și un dermatolog pentru recomandări ulterioare.

Fond de Ten Rimmel London Lasting Finish 25H Breathable

Sfaturi privind aplicarea fondului de ten

Alege tipul de ten care se potrivește cu pielea ta

Cel mai important pas este să alegi acel fond de ten care se potrivește cu pielea ta, în așa fel încât să creezi efectul dorit. Este indicat să alegi o nuanță care se potrivește cu tenul tău și cu anotimpul. Vara ar fi bine să te orientezi către o nuanță apropiată nuanței pieptului, deoarece pielea se va bronza și tu vei avea nevoie de ceva mai închis la culoare. Iarna este suficient să alegi o culoare identică nuanței maxilarului.

Aplică fondul de ten pe pielea hidratată

Înainte de folosirea fondului de ten ar fi indicat să începi prin a crea o bază perfectă. Aceasta se obține după ce îți speli fața cu un săpun și o hidratezi cu o cremă. Din când în când poți aplica măști hidratante sau masaje care redau elasticitatea pielii.

Poți să aplici o bază de machiaj, care are rolul de a pregăti tenul pentru următorii pași. Evită să aplici fondul de ten pe pielea nehidratată.

Folosește un burete de machiaj pentru fondurile de ten lichide

Pentru aplicarea fondurilor de ten lichide, se recomandă folosirea unui burete de machiaj. Este un instrument perfect atât pentru aplicarea și amestecarea produselor, cât și pentru corectarea machiajului. Indiferent că dispui sau nu de un burete, procedura de aplicare este aceeași pentru majoritatea fondurilor de ten.

Începi prin a aplica o cantitate pe vârful degetelor, pe care o vei întinde pe față, din interior către exterior. Se recomandă ca fondul de ten să fie aplicat de sus în jos, de-a lungul feței. Ulterior poți începe să aplici fardul și să realizezi machiajul propriu-zis.

Tu ce tip de ten folosești?

Tu ce tip de ten folosești și care sunt recomandările tale?

magazine online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *