Cum alegem cea mai buna tabletă grafică?

Tableta grafica Wacom Intuos Pro S
4.2/5 - (4 votes)

Tabletele grafice sunt foarte des folosite in zilele noastre. Tehnologia a avansat si tableta grafica este oglinda cea mai fidela care reda imaginile pe care vi le creati, prin miscarea naturala pe care o faceti cu un creion special pe ecranul tabletei. Inlocuirea mouse-ului cu un creion virtual transforma intregul proces de creatie in ceva natural si munca devine mult mai usoara. Iar viteza si calitatea obtinuta se imbunatatesc.

Nu toata lumea are nevoie de o tableta grafica, dar ea a devenit un instrument mult indragit si de mare ajutor pentru cei care sunt creativi si isi doresc sa deseneze sau lucreaza in grafica si webdesign.

Cum alegem cea mai buna tableta grafica?

Ca sa alegem tableta grafica potrivita trebuie sa stim pentru ce ne-o dorim. Exista tablete grafice ieftine până în 500 lei, accesibile ca preț, tablete până în 500 lei pentru amatori și tablete grafice pentru profesionisti.

Dar indiferent in ce categorie ne incadram, atunci cand alegem o tableta grafica trebuie sa tinem cont de:

Dimensiunile tabletei

Aici ne referim atat la marimile laturilor tabletei cat si la cele ale suprafetei de lucru. Cu cat dimensiunile suprafetei de lucru sunt mai mari, cu atat ne putem manifesta mai bine creativitatea. Pe de alta parte, daca tableta este mai mica acest lucru reprezinta beneficiul de a fi transportata mai usor oriunde dorim.
Daca faceti pictura digitala sau grafica, atunci este necesara o tableta cu dimensiuni mai mari.


Sensibilitatea la presiune – inovatia in tehnologie

Cu cat exista mai multe niveluri de sensibilitate la presiune cu atat ne ofera o mai mare precizie asupra liniilor marcate de creion. In functie de gradul de apasare se poate determina grosimea liniilor trasate, a cantitatii de culoare, se poate face editarea pozelor sau se poate face prelucrarea imaginii. Nivelurile de presiune variaza de la 500 (in cazul unei tablete entry level) si poate ajunge, in cazul unei tablete grafice profesionale la peste 2000. Aceasta facilitate ne ofera senzatia lucrului cu instrumentele clasice. Este vorba de un control analog pe care il avem in functie de miscarea pe care o realizam cu creionul pe ecran, si nu un control digital.

Accesoriile si optiunile

Multe dintre tabletele de pe piata sunt prevazute cu un creion, ecran tactil, mouse, cablu USB si diverse programe de editare.
Leader-ul pietei pentru tablete grafice si produse din aceeasi gama este compania japoneza, Wacom, ce si-a castigat acest loc fruntas deoarece ei produc nu doar tabletele grafice, ci absolut toate instrumentele si accesoriile necesare acestora.

Compania japoneza are o cota de piata de 95,4% pe piata din Japonia si aproximativ 86% in restul pietelor. Vezi aici oferta completă de tablete grafice Wacom.

Wacom Intuos Pro S review

Wacom Intuos Pro S sau precizie in grafica prin tehnologie inovativa face parte din seria de tablete grafice Intuos ce a fost creata de producatorul japonez pentru cei care lucreaza acasa. Daca lucrati in domeniul graficii si al design-ului sau sunteti pasionati de desen, va recomand cu caldura tableta Wacom Intuos Pro S.
Tableta grafica Wacom Intuos Pro S
Aceasta tableta dispune de o tehnica inovativa fata de anterioarele tablete Wacom: are inclus modul wireless. Acest aspect va ofera beneficiul de a lucra pe ea din orice loc in care va aflati, fara sa fiti stresati ca nu va ajung cablurile.

Display-ul este multi-touch si astfel puteti stapani mai bine actiunile de navigare. Puteti mari imaginile sau le puteti roti dupa cum doriti, doar prin atingerea ecranului tabletei. Aveti posibilitatea sa va personalizati unele scurtaturi multi-touch. Marimea totala a tabletei este de 320 x 208 x 12 mm. Ca orice alta tableta, exista o suprafa inactiva si una activa. Pe aceasta tableta, suprafata activa este de 158 x 98 mm.

O alta noutate pe care o ofera Tableta Wacom Intuos Pro S este data de cele 2048 de niveluri de presiune ale creionului. In functie de programul pe care il utilizati pentru grafica (Photoshop, Manga Studio) puteti obtine prin nivelurile de presiune ale creionului digital, pe tableta, diferente dintr-o linie foarte subtire si foarte groasa, sau dintr-o linie neaccentuata sau accentuata.

Astfel, prin presiunile diferite ale creionului detineti controlul total al miscarilor creionului redand cu naturalete ceea ce doriti. Rezolutia acestei tablete este de 5080 dpi, fiind o rezolutie foarte buna pentru tabletele grafice.

Tableta este compatibila cu ambele sisteme de operare (Windows si Mac), deci va puteti bucura de ea indiferent pe ce sistem lucrati.

Pachetul include:

  • Tableta Wacom Intuos Pro S
  • Creionul
  • 3 varfuri de rezerva pentru creion
  • Suport creion
  • Cablu pentru alimentare
  • CD-ul de instalare
  • Kitul Wireless Intuos: modul wireless, baterii si receptor
  • Brosura: Quick Start Guide
  • Inele colorate pentru creion
  • Instrument inlocuire varf creion

Asa cum v-am mentionat exista si o gama larga de accesorii pe care vi le puteti adauga de la bun inceput sau pe parcurs.
Greutatea acestui accesoriu este de 660 g si poate fi manuita cu usurinta si transportata usor.
Wacom Intuos Pro S are doua variante de culoare: argintiu si negru. Vezi preț tabletă

Tu ce tabletă grafică folosești și de ce?

Spune-ţi părerea și ajută-i și pe alții să-și aleagă mai ușor tableta grafică.

topor oferte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *