Ai nevoie de un impuls în realizarea obiectivelor? 8 acţiuni de energizare pe care le poţi aplica

neuroplasticitate
5/5 - (6 votes)

Neuroplasticitatea – conceptul de remodelare a creierului

Ce este Neuroplasticitatea?

Neuroplasticitatea este o caracteristica sau mai degraba o capacitate a creierului de a-si reorganiza neuronii astfel incat sa se poata forma noi conexiuni neuronale, atat de benefice in vederea invatarii si a acumularii unor cunostinte noi. Fiind vorba despre un proces continuu, derulat pe o perioada de timp nedeterminata, neuroplasticitatea creierului ne ajuta sa deprindem noi cunostinte, dezvoltarea spirituala sau culturala prin intermediul acestui fenomen fiind una dintre marile enigme ale fiintei umane.

De asemenea, neuroplasticitatea este fenomenul prin care omul se poate recupera in urma unor boli de natura neurologica cu efecte negative asupra simturilor, al aparatului locomotor sau al laturii cognitive a organismului.

Din punct de vedere medical, neuroplasticitatea se defineste ca fiind o miscare ordonata a neuronilor din creier, intreaga actiune aparand ca o compensare periodica sau definitiva a unor leziuni aparute de-a lungul timpului prin intermediul asa-ziselor legaturi cerebrale.

Ce inseamna procesul de remodelare al creierului

Axonii, proiectii neramificate ale neuronilor, au rolul de a reconecta neuronii, terminatiile lor avand capacitatea de a regrupa neuronii izolati in urma unor leziuni cerebrale. Astfel, harta neuronala se redefineste aparand noi conexiuni intre neuroni, totul culminând cu o resuscitare a functiilor pierdute in urma unor atacuri cerebrale severe.


sursa zilnica de sanatate

Un exemplu concret este reprezentat de afectarea neconditionata a unei emisfere cerebrale, o alta entitate de acest fel avand capacitatea de a-i prelua o parte sau chiar toate functiile in vederea normalizarii situatiei.

Un subiect cel putin la fel de interesant pentru oamenii de rand cat mai ales pentru cercetatori se rezuma la regenerarea neuronilor, o etapa cunoscuta sub numele de neurogenare. Asemanata foarte mult cu regenerarea celorlaltor celule ale organismului, neurogenarea ar avea rolul redobandirii functiilor pierdute in urma atacurilor cerebrale. De asemenea, in discutie se aduce si neuroprotectia sau asa-zisa hranire a creierului, intregul cumul de factori fiind determinant in procesul de recuperare a componentei neurologice a pacientului.

Pe de alta parte, neuroplasticitatea poate fi principalul motiv al tulburarilor psihice, cel mai elocvent exemplu in acest sens fiind tinitusul, o afectiune severa a pacientilor diagnosticati cu surditate. Concret, activitatea cerebrala incearca sa se dezica de la lipsa auzului, in acel moment atingandu-se etapa de stimulare a tuturor ariilor cerebrale implicate. Are loc reorganizarea cerebrala insa fara niciun rezultat benefic, absenta auzului neputand fi compensata prin intermediul neuroplastictitatii. In acest caz, pacientii au nevoie de consult si tratament de specialitate, rezultatul pozitiv al neuroplasticitatii aparand in momentul in care stimularea cerebala are loc intr-o maniera organizata.

Afectiunile care pot fi corectate prin intermediul reconfigurarii neuronale

Exista o functionare normala a partii cerebrale care se defineste ca fiind una neurotipica, insa accidentele neuronale sunt destul de des intalnite si destul de dificil de acoperit. Cu toate astea, s-a dovedit ca neuroplasticitatea creierului ajuta la dezvoltarea unor noi legaturi neuronale, amanunt care conduce la acoperirea partiala sau totala a anumitor functii afectate.

In conformitate cu studiile de natura medicala, amintim doar cateva dintre bolile neuronale critice care pot fi aplanate sau chiar indepartate datorita reconfigurarii neuronale, cele mai grave fiind epilepsia, retardul mental, accidentele de natura vascularo-cerebrala, paraliziile sau chiar sechelele datorate de un accident AVC.

Din punct de vedere medical, este necesara adoptarea mai multor sedinte reparatorii, reorganizarea circuteilor neuronale fiind posibila in urma unor terapii specifice. Regenerarea este relativ facila si permisiva, cele mai importante tehnici fiind kinetoterapia, adoptata in special in cazul paraliziilor, sau invatarea, in cazul retardului mintal.

Dispozitive de protecție și amplificare a vitalității

Din următorul video poți afla cum să-ți creezi dispozitive de protecție și dinamizare a vitalității, astfel încât organismul tău să se poată regenera rapid și să-și îmbunătățească permanent starea de sănătate.

8 acţiuni de energizare pe care le poţi aplica cu ajutorul dispozitivului radionic Atlantis

Descoperă în clipul de mai jos 8 acţiuni de energizare foarte interesante pe care le poţi aplica, cu ajutorul dispozitivului radionic Atlantis, disponibil aici.

Află despre

 • încărcarea energetică a unui lichid sau a unui aliment solid;
 • încărcarea energetică a unui cristal de cuarţ;
 • realizarea detecţiilor radionice;
 • protejarea unui spaţiu sau a unei case;
 • tratamentul unei culturi sau a unei plante;
 • protejarea unei culturi agricole;
 • protejarea unei persoane;
 • fotografiere în absenţa subiectului.


Ai nevoie de un impuls în realizarea obiectivelor? Învață să stăpânești arta materializării dorințelor.
Efectele dispozitivului Atlantis sunt:

 • Accelerează materializarea obiectivelor prin amplificarea forței gândului
 • Dizolvă blocajele emoționale și activează centrii de forță din corp
 • Creează un mediu favorabil proceselor naturale de reechilibrare energetică

Mărturii despre Atlantis

Acest dispozitiv oferă atât începătorilor, cât și celor inițiați în radionică, posibilitatea de a-și explora resursele subconștiente și de a le transpune în rezultate care, de cele mai multe ori, depășeșc într-un mod pozitiv imaginația și așteptările!

Fiind vorba despre o tehnologie mai puțin cunoscută, Atlantis a stârnit de-a lungul timpului multe întrebări, dar și multe experiențe povestite cu entuziasm. Citește aici mărturii și experiențe despre Atlantis.

Află mai multe despre AIMGroup

AIMGroup este un grup de cercetare din România care activează în domeniul sănătății, terapiilor bioenergetice, stimulării cerebrale prin lumină și sunet și parapsihologiei. Aparatele dezvoltate sunt unice la ora actuală pe piața din România prin rezultatele pe care le produc asupra ființei umane pe toate cele trei niveluri – mental, spiritual și fizic.

Dispozitivele acționează blând asupra organismului stimulând dinamizarea forței vitale, echilibrarea energetică, creșterea nivelului imunitar și declanșarea naturală a proceselor de vindecare.
Ai încercat terapii bioenergetice sau produse pentru îmbunătățirea capacității creierului? Spuneți părerea!

magazine online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *